tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kova (http://www.tualimforum.com/kova/)
-   -   Kova Burcunun Mitolojik Hikayesi - Mitolojide Kova Burcunun Hikayesi - Kova Burcunun (http://www.tualimforum.com/kova/116918-kova-burcunun-mitolojik-hikayesi-mitolojide-kova-burcunun-hikayesi-kova-burcunun.html)

Berfin 14.12.12 16:24

Kova Burcunun Mitolojik Hikayesi - Mitolojide Kova Burcunun Hikayesi - Kova Burcunun
 
Kova Burcunun Mitolojik Hikayesi - Mitolojide Kova Burcunun Hikayesi - Kova Burcunun Hikayesi

- Aquarius / Water bearer / Kova (21 Ocak - 19 Şubat): Bu da orijini Mezopotamya'ya uzanan bir semboldür. Başlangıçta dünyaya ölümsüzlük suyu döken Tanrı kaz ve tavus kuşu figürleriyle gösterilen bu burç Yunan mitolojisinde Olimpus dağına götürülüp orada Tanrı Zeus tarafından diğer Tanrılara şarap dağıtmakla görevlendirilen bir çobanı temsil eder.

Kova Burcu Endiku ve Gula:

En eski Sümer tanrıçalarından biri olan Canverici Tanrıça Gula (Aquarius) ismi Kova takımyıldızına verilmiştir. Hammurabi yasalarının başında o yasalara uymayanların Gula tarafından şifasız hastalıklarla cezalandırılacağı yazılıdır. Asurlular ona ellerini havaya kaldırarak dua ederlermiş. Babil Kralı Nabu-Naid de uzun yaşayabilmek için ömrü boyunca ona yalvarmış. Kova Burcunu simgeleyen mitolojik esintiler çeşitli uygarlıklarda ayrı ayrı yorumlanmıştır. Bunlardan biri ; Gılgamış'ın arkadaşı olan Enkidu ya da Endiku kendisinin de bir hayvan-insan olması nedeniyle hayvanların koruyucusudur. Ve Gılgamış Destan'ın da bir öküzü yıkarken su verirken betimlenmiştir. Öte yandan yine Babil'de Tanrıça Enki (Ea) elinde bir kova ile su dökerken resmedilmiştir. Bir diğer mitte ise Kadim Mısır'ın tanrılarından Hapi'nin Kova burcunun simgesi sayılmasıdır. Hapi Kadim Mısır'da ölülerin iç organlarını korumakla görevlihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgbir tanrı diye geçer. Kova burcunla ilişkisi ise elinde tutuğu camdan iki kapta bulunan Nil Nehrinin sularını toprağa boşaltırken resmedilmesine yormaktayız. Kova burcunun yöneticisi olan Uranüs Yunan mitolojisinin ilk erkek tanrısıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:53 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2