tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kültür-Sanat Haberleri (http://www.tualimforum.com/kultur-sanat-haberleri/)
-   -   Türk Kahvesi UNESCO Listesinde (http://www.tualimforum.com/kultur-sanat-haberleri/132149-turk-kahvesi-unesco-listesinde.html)

Tolga 05.12.13 17:07

Türk Kahvesi UNESCO Listesinde
 
Türk Kahvesi UNESCO Listesinde

Türk Kahvesi kültür ve geleneğinin, UNESCO somut olmayan kültürel miras listesine girmesi görüşüldü.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetlerarası Komitesi 8. toplantısı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapıldı. Türk kahvesi'nin UNECSO'nun kültürel miras listesine girmesinin görüşüldüğü toplantıda Türk kahvesi UNECSO'nun kültürel miras listesine girdi. Türk Kahvesi artık UNECSO'nun kültürel miras listesinde.

116 ülkeden 780 delegenin katıldığı toplantıda, farklı kültür varlıklarının somut olmayan temsili miras listesine alınması için öneriler sunulurken, Türkiye 'den de Türk kahvesinin bu listeye alınması toplantının gündemine konuldu.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı kanalı ile ''temsili listeye'' Türk kahvesinin önerildiğini ve kahvenin listeye kaydedilmesini ümit ettiklerini söylemişti.

Mesir Macunu da Listeye Girmişti

Türkiye'den daha önceki yıllarda mesir macunu, düğün yemeği keşkek, Bektaşi geleneği ve semah töreni, Karagöz ve Hacivat, Kırkpınar güreşleri, aşık sohbetleri, Nevruz törenleri ve meddah gösterileri UNESCO'nun somut olmayan kültürel miras ''temsili listesine'' alınmıştı.

Kaynak: Gazete5

ASYA 28.10.18 01:22

--->: Türk Kahvesi UNESCO Listesinde
 
Teşekkürler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:01 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2