tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > CANLILAR DÜNYASI > Hayvanlar Dünyası > Kuşlar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Kuşlar Kuş türleri hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İncir Kuşu (Anthus) Pas gerdan incir kuşu (Anthus cervinus)
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1503

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 30.03.10, 22:55   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon İncir Kuşu (Anthus) Pas gerdan incir kuşu (Anthus cervinus)

İncir Kuşu (Anthus) Pas gerdan incir kuşu (Anthus cervinus)



Pas gerdan incir kuşu (Anthus cervinus)

Bilimsel Sınıflandırma
Alem: Animalia (Hayvanlar) Şube: Chordata (Kordalılar) Sınıf: Aves (Kuşlar) Takım: Passeriformes (Ötücü kuşlar) Familya: Motacillidae (Kuyruksallayangiller) Cins: Anthus, Bechstein, 1805 İncir kuşu, ötücü kuşlar takımından, kuyruksallayangiller familyasına ait orta ve uzun kuyruklu kuş türlerini kapsayan bir cinsdir.
Cins 40 kadar türü kapsar. Genellikle açık arazilerde böceklerle beslenen, zayıf ve koyu renkli kuşlardır. Yuvalarını yere yaparlar ve yuvaya 6 civarında yumurta bırakırlar.

İncirkuşları birbirlerine oldukça benzemekle kalmaz, toygarla da kolayca karıştırılabilir. Koyu çizgilerle bezenmiş, karna doğru rengi giderek açılan kahverengi tüyleri toygarınkinden pek farklı değildir. Ama biraz dikkat edilirse incirkuşlarının daha ince gövdeli ve daha uzun kuyruklu oldukları görülebilir. Ayrıca kuyruklarının yanlarında yer alan beyaz renkli telekler uçuş sırasında belirgin bir biçimde ortaya çıkar. Uzunlukları genellikle 15 cm dolayındadır ve başlıca besinleri böceklerdir.

İncirkuşları tüm kıtalarda ve adaların çoğunda görülebilir. Güney Georgia Adası'nda yaşayan Antarktika incirkuşu (Anthus antarcticus) Güney Kutbu'na en çok yaklaşan incirkuşu türüdür.

Avrupa'da çok yaygın olan türlerden çayır incirkuşu (Anthus pratensis) göç sırasında Türkiye'ye de uğrar. Bu kuşların bir bölümü kışı Akdeniz ve Ege kıyılarında geçirir. Orman incirkuşunun (Anthus trivialis) Avrupa' nın büyük bölümüne yayılmış üreme bölgesi, Türkiye'nin kuzeybatı ve kuzeydoğu kesimlerine kadar iner. Kır incirkuşunu (Anthus campestris) yazın Türkiye'nin birçok yerinde yuva kurarken görmek olasıdır. Türkiye'nin kuzeydoğusu dere incirkuşunun (Anthus spinoletta) üreme, güneydoğusu kışlama bölgeleri içinde kalır. Bu kuşlar tür adlarını özellikle üreme mevsimlerinde yaşamayı yeğledikleri ortamlardan almıştır. Avrupa'nın en kuzeyinde ve Asya'da ağaçların yetişmediği soğuk yerlerde üreyen pasgerdan incirkuşu (Anthus cervinus) çayır incirkuşu gibi yalnız göç sırasında ve kışın Türkiye'de görülür. Yazın gerdanları ve göğüs bölümleri pas kızılı bir renk aldığından tüm incirkuşlarından ayırt edilmeleri kolaydır.

İncirkuşları yuvalarını genellikle yere yapar ve çalı çırpıyla döşer. Büyük ölçüde uçarken öter, öterken alçala yüksele uçar. Orman incirkuşu kısa bir şakıma uçuşu sırasında önce yukarı yükselir, sonra aşağı süzülür. Yukarı doğru uçarken çıkardığı ses, süzülürken çıkardığı sesten çok daha yüksek ve titrektir.

Türler
Richard incir kuşu (Anthus richardi) Çeltik incir kuşu (Anthus rufulus) Afrika incir kuşu (Anthus cinnamomeus) Mahmuzlu incir kuşu (Anthus novaeseelandiae) Ova incir kuşu (Anthus leucophrys) Sarımsı-kahverengi incir kuşu (Anthus vaalensis) Uzun bacaklı incir kuşu (Anthus pallidiventris) Malindi incir kuşu (Anthus malindae) Kır incir kuşu (Anthus campestris) Blyth incir kuşu (Anthus godlewskii) Berthelot incir kuşu (Anthus berthelotii) Uzun gagalı incir kuşu (Anthus similis) Kısa kuyruklu incir kuşu (Anthus brachyurus) Çalı incir kuşu (Anthus caffer) Ağaç incir kuşu (Anthus trivialis) Nilgiri incir kuşu (Anthus nilghiriensis) Yeşil sırtlı incir kuşu (Anthus hodgsoni) Pechora incir kuşu (Anthus gustavi) Çayır incir kuşu (Anthus pratensis) Pas gerdan incir kuşu (Anthus cervinus) Gül renkli incir kuşu (Anthus roseatus) Dere incir kuşu (Anthus spinoletta) Kaya incir kuşu (Anthus petrosus) Sarımsı-kahverengi karınlı incir kuşu (Anthus rubescens) Yayla incir kuşu (Anthus sylvanus) Sprague incir kuşu (Anthus spragueii) Kısa gagalı incir kuşu (Anthus furcatus) Hellmayr incir kuşu (Anthus hellmayri) Sarı incir kuşu (Anthus lutescens) Chaco incir kuşu (Anthus chacoensis) Correndera incir kuşu (Anthus correndera) Toprak rengi göğüslü incir kuşu (Anthus nattereri) Paramo incir kuşu (Anthus bogotensis) Güney Gürcistan incir kuşu (Anthus antarcticus) Kutup incir kuşu (Anthus guttaralis) Sokoke incir kuşu (Anthus sokokensis) Sarı sorguçlu incir kuşu (Anthus crenatus) Çizgili incir kuşu (Anthus lineiventris) Sarı göğüslü incir kuşu (Anthus Salakos)
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
anthus, cervinus, gerdan, incir, kusu, pas, İncir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Tavus Kuşu - Tavuz Kuşu Hakkında Bilgi - Tavus Kuşu Resimleri - Yeşil Tavus Kuşu Fenci Kuşlar 0 09.06.10 21:53
Arı Kuşu - Arı Kuşu Hakkında Bilgiler - Arı Kuşu ve Özellikleri - Arı Kuşu Resimleri Fenci Kuşlar 0 25.05.10 21:35
Sümsük Kuşu (Sula bassana)-Sümsük Kuşu Hakkında Genel Bilgi-Sümsük Kuşu Resimleri Fenci Kuşlar 0 14.05.10 21:39
Mahmuzlu İncir Kuşu (Anthus novaeseelandiae)-Mahmuzlu İncir Kuşu Hakkında Genel Bilgi Fenci Kuşlar 0 11.05.10 21:22
Ardıç Kuşu (Turdus pilarus)-Ardıç Kuşu Hakkında Genel Bilgi-Ardıç Kuşu Resimleri Fenci Kuşlar 0 03.05.10 16:33


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:02 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2