tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kuşlar (http://www.tualimforum.com/kuslar/)
-   -   Hokko (Crax alector)-Hokko Hakkında Genel Bilgi-Hokko Resimleri (http://www.tualimforum.com/kuslar/44780-hokko-crax-alector-hokko-hakkinda-genel-bilgi-hokko-resimleri.html)

Fenci 01.05.10 16:41

Hokko (Crax alector)-Hokko Hakkında Genel Bilgi-Hokko Resimleri
 
Hokko (Crax alector)-Hokko Hakkında Genel Bilgi-Hokko Resimleri

http://img231.imageshack.us/img231/8342/hokko.jpg

Hokko (Crax alector)

Güney Amerika ormanlarında en çok duyulan seslerden biri kıvırcık tepeli hokko nun salıverdiği gürültülü çığlıktır. Bu hokko evcil hindi iriliğinde siyahımsı bir kuştur. Karnı beyaz, gagasının kaidesi mercan rengindedir. Başının üzerinde, uzun ve kıvrık tüylerden meydana gelmiş garip görünüşlü bir tacı vardır.

60 kadar çeşidi olan hokko'lar, vakitlerinin en büyük kısmını ağaçların tepesinde çift olarakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpggeçirirlerse de, karınlarını doyurmak için günün sıcak saatlerinde mutlaka yere inerler. Tabiat bilginleri bir keresinde boş bir şişenin boynunun üzerinden üflemek suretiyle hokko çığlığını taklit etmişlerdi. Karınlarımhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgdoyurmakta olan hokko'lar bu sese kanarak tabiat bilginlerinin bulunduğu yöne doğru ilerlediler. Ağır ağır hareket etmekte, arada yerden bir şey alıp yemekte, sonra başlarını kaldırıp etraflarına bakınmakta, bir yandan da tabiat bilginlerinin çığlığına cevap vermekteydiler.

Bazı hokko'lar miğferlidir. Böylelerinin alnında yaprak veya buna benzer biçimlerde bir başlık bulunur. Bu hokkolardan biri olan baladur kuşu nun (Pauxi) iri bir baladurhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgağacı cevizine (bir nevi Amerikan fıstığı) benzer bir miğferi vardır. Bu hokko Venezuela ile Peru arasındaki Andlar'da yaşar.

Hokko'lar güvercin eti kadar yumuşak ve aşağı yukarı hindi lezzetindeki etleri için Güneyhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgAmerika' da çok avlanırlar. Kızılderililer bu kuşların uzun kuyruk tüylerinden yelpaze yaparlar.

Hemen bütün kızılderili köylerinde rastlanan evcil hokko'lar ormandan alınıp getirilmiş yumurtalardanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgçıkmadır. Bu hokko'lar yerli köylerinde kümes hayvanları gibi yaşamakta ve sokaklarda insanlardan korkmadan serbestçe dolaşmaktadır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:42 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2