tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kuşlar (http://www.tualimforum.com/kuslar/)
-   -   Kenevir Kuşu (Carduelis cannabina)-Kenevir Kuşu Genel Bilgi-Kenevir Kuşu Resimleri (http://www.tualimforum.com/kuslar/44835-kenevir-kusu-carduelis-cannabina-kenevir-kusu-genel-bilgi-kenevir-kusu-resimleri.html)

Fenci 03.05.10 12:57

Kenevir Kuşu (Carduelis cannabina)-Kenevir Kuşu Genel Bilgi-Kenevir Kuşu Resimleri
 
Kenevir Kuşu (Carduelis cannabina)-Kenevir Kuşu Genel Bilgi-Kenevir Kuşu Resimleri


http://img100.imageshack.us/img100/6647/kenevirkuu.jpg
Kenevir Kuşu (Carduelis cannabina)

Kenevir kuşu nun başının tepesi ve göğsünün üst tarafı nefis bir kırmızı, kafasının arkasının yanları ile boynu kül rengi üzerinde kızılımsı san çizgili, sırtının üst tarafı ile omuzlan tarçın - kahverengi, sırtının alt tarafı beyaz - kahvemsi, karnı beyaz, gerdanı ve gırtlağı koyu gri çizgiler ve uzunca lekelerle süslü kahvemsi - beyaz, kanatları ile kuyruğu koyu kahverengidir. Kuşun uzunluğu 13 santimdir. Daha ufak olan dişi, kırmızılıklardan yoksundur. Kenevir kuşu bütün Avrupa'da bulunur, göç zamanlarıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgKuzey Batı Afrika'da ortaya çıkar, fakat Mısır' da görüldüğü enderdir. Tepelik bölgelere rağbet ederse de yüksek dağlardan ve fazla geniş ormanlardan hoşlanmaz. Sonbaharda, genellikle ağustostan itibaren yüz baştan kalabalık sürüler halinde göçe hazırlanır. İspinozgillerin en iyi ötücülerinden biridir, şarkısına genel olarak gekgek sesiyle başlar. Fakat bu sese, flüt nağmelerini andıran son derece ahenkli başkahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgsesler karışmakta gecikmez. Yavruyken yakalanan kenevir kuşları başka kuşların ötüşlerini taklit etmeyi ve duydukları melodileri öttürnıeyi çabuk öğrenirler. Ne çare ki tatsız sesleri de taklit ettiklerinden tahammülsüz bir hal alabilirler. Rivayete bakılırsa, bahtsız Fransızhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkraliçesi Marie Antoinette'ye 1783'de rldo operasının bütün aryalarını öttüren bir kenevir kuşu armağan edilmişti.

Kenevir kuşu daha nisan aymda yuva yapımına girişir ve bir yaz içinde en az iki, genellikle üç kuluçka çıkarır. İtina ile yapılmış yuva, çalıların yere yakın kısımlarının üzerine oturtulur. İlk kuluçkada sayısı 5-7, ikincisinde ise 4-6 olan yumurtalarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgbeyazımsı - mavimsi yüzey üzerinde soluk kırmızı, koyu kırmızı ve arçın rengi noktalar ve küçük çizgilerle süslüdür. Kenevir kuşu çifti yumurtalarının başından pek ender ayrılır, hele yavrularını hiçhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyalnız bırakmazlar. Bu kuşlar hemen tamamıyle tohumlarla beslendikleri halde, hiç bir yerde zararlı sayılmazlar.

Nokia 19.10.15 23:14

Kenevir Kuşu (Carduelis cannabina)-Kenevir Kuşu Genel Bilgi-Kenevir Kuşu Resimleri
 
Kenevir Kuşu (Carduelis cannabina)-Kenevir Kuşu Genel Bilgi-Kenevir Kuşu Resimleri

Teşekkürler.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:52 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2