tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kuşlar (http://www.tualimforum.com/kuslar/)
-   -   Beyaz Gözlügiller (Zosteropidae)-Beyaz Gözlügiller Genel Bilgi ve Resimleri (http://www.tualimforum.com/kuslar/44844-beyaz-gozlugiller-zosteropidae-beyaz-gozlugiller-genel-bilgi-ve-resimleri.html)

Fenci 03.05.10 13:28

Beyaz Gözlügiller (Zosteropidae)-Beyaz Gözlügiller Genel Bilgi ve Resimleri
 
Beyaz Gözlügiller (Zosteropidae)-Beyaz Gözlügiller Genel Bilgi ve Resimleri


http://img80.imageshack.us/img80/338...zgzlgiller.jpg
Beyaz Gözlügiller (Zosteropidae)

Beyaz gözlügiller in seksene yakın türünü birbirinden ayırt etmekte güçlük çekerler. Bu kuşların çoğu yeşilimsi, gözlerinin etrafındaki hal ka ise gümüş tonlu beyazdır. Gözlerinin etrafında beyaz halkası olmayanlar küçük yeşil öteğenlere benzediklerinden, tanınmaları daha da güçtür. Gözlerinin etrafındaki halka dolayısıyle beyaz gözlere bazı dillerde gözlük kuşu denilmektedir.http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgArkadaş canlısı; faal ve huzursuz beyaz-gözler Zosteropidae ailesinihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgmeydana getirirler. Bu kuşlara Afrika'da, Madagaskar'da, kuzeyde Japonya'ya kadar Güney Asya'da ve Avustralya bölgesinde rastlamaktayız. En yakın akrabaları Avustralya balcıgilleri dir.

Japon beyaz - gözü (Zosterops palpebrosa japonica) iyi bir ötücü kuştur ve çok kere kafes kuşu olarak beslenir. Japon sömürgecileri tarafından Hawaii'ye de götürülmüş ve buhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgadalarda hızla çoğalarak yerli Hawaii kuşlarının hepsinden daha yaygın bir hal almıştır. Beyaz -gözler'in birçoğunun, çiçeklerin nektarını emmelerine yardımcı borumsu bir dilleri vardır. Bu kuşlarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgküçük meyvaları ve bazı böcekleri yerler. Yuvaları dalların yatay çatallarına bağlı bir kâsedir. Yumurtaları mavi ve lekesizdir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:36 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2