tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kuşlar (http://www.tualimforum.com/kuslar/)
-   -   Kulaklı Dalgıç Kuşu (Coiymbus auritus)-Kulaklı Dalgıç Kuşu Genel Bilgi ve Resimleri (http://www.tualimforum.com/kuslar/44848-kulakli-dalgic-kusu-coiymbus-auritus-kulakli-dalgic-kusu-genel-bilgi-ve-resimleri.html)

Fenci 03.05.10 16:28

Kulaklı Dalgıç Kuşu (Coiymbus auritus)-Kulaklı Dalgıç Kuşu Genel Bilgi ve Resimleri
 
Kulaklı Dalgıç Kuşu (Coiymbus auritus)-Kulaklı Dalgıç Kuşu Genel Bilgi ve Resimleri

http://img100.imageshack.us/img100/8...akldalgkuu.jpg

Kulaklı Dalgıç Kuşu (Coiymbus auritus)

Kulaklı dalgıç kuşu insanı şaşırtacak bir hızla dalar. Tüfeklerin barutla ateşlendiği devirde patlamanın alevini görmesiyle birden dalar, saçmaların hedefini bulmasına vakit bırakmazdı, 30 santimden biraz uzun olan kulaklı dalgıçkuşu Amerika türlerinin en iyi bilinenidir. Eski Dünya'da da bulunur, fakat oralarda daha çok Slovenyahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgdalgıçkuşu adıyla tanınır.

Kulaklı dalgıç kuşu, yuva yapma mevsiminde kuzey enlemini tercih eder, fakat göçmen veya kış ziyaretçisi olarak Birleşik Amerika'da da çok bulunur. Bu mevsimde tüylerininhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgrengi sadedir. Sırt bölgesi gri, karın bölgesi beyazdır. Kulaklı dalgıç kuşu ilkbaharda yuvasını yaptığı bölgelere göç etmeden önce, çiftleşme mevsiminin parlak renkli tüylerine bürünür. Şimdi kafası siyah renktedir, kafasının yanlarında koyu sarı tüy kümeleri dikkati çeker, boynu ilehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgvücudunun yanlan ise kızılımsı bir ton alır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:47 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2