tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kuşlar (http://www.tualimforum.com/kuslar/)
-   -   Bayağı Sarıasma (Oriolus oriolus)-Bayağı Sarıasma Kuşu Genel Bilgi Resimleri (http://www.tualimforum.com/kuslar/44883-bayagi-sariasma-oriolus-oriolus-bayagi-sariasma-kusu-genel-bilgi-resimleri.html)

Fenci 04.05.10 14:22

Bayağı Sarıasma (Oriolus oriolus)-Bayağı Sarıasma Kuşu Genel Bilgi Resimleri
 
Bayağı Sarıasma (Oriolus oriolus)-Bayağı Sarıasma Kuşu Genel Bilgi Resimleri

http://img88.imageshack.us/img88/4963/bayasarasma.jpg

Bayağı Sarıasma (Oriolus oriolus)

Özellikleri

Erkeği göz alıcı derecede sarı ve kanatları siyah renkli, gagası pembedir. Dişisi erkeğine benzer ancak gagaya yakın siyahlıktan yoksundur ve göğsün siyah noktalıdır. birçoğunun renkleri daha yeşil, kuyruk sokumları sarı, kanatları koyu renk ve alt tarafları açık renktir. Genç erkekler dişilerine çok benzerlerhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgama bir tek gagalarından ayırt edilir.Gagaları pembedir.

Yaşam Alanı

İlkbaharda Türkiye'ye gelip, sonbaharda Afrika’ya döner. Ormanlarda, bahçe ve parklarda yapraklarını döken yaşlı ağaç tepelerinde yaygın olarak bulunur. Uçuşu derin kanathttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgvuruşları ile hızlıdır. Sesi gür ve flütümsüdür ve kısa perde değişiklikleri içerir ‘ii-lo-vi’ ya da ‘viiidl-o’; ötüşü ise pes ve serttir ‘şaaak’.

Üreme

Bitki liflerinden ördüğü yuvasını ağaçların çatallı dallarının arasına kurar. 3-4 yumurta yumurtlar.http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgKuluçka süresi 14-15 gün kadardır. Bu devrede erkek dişisini yuvada besler.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:40 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2