tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > CANLILAR DÜNYASI > Hayvanlar Dünyası > Kuşlar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Kuşlar Kuş türleri hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Mavi Alakarga (Cyanocitta cristata)-Mavi Alakarga Kuşu Genel Bilgi ve Resimleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1701

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04.05.10, 15:05   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Mavi Alakarga (Cyanocitta cristata)-Mavi Alakarga Kuşu Genel Bilgi ve Resimleri

Mavi Alakarga (Cyanocitta cristata)-Mavi Alakarga Kuşu Genel Bilgi ve Resimleri



Mavi Alakarga (Cyanocitta cristata)

Mavi alakarga (Cyanocitta cristata), kargagiller (Corvidae) familyasından genelde Kuzey Amerika'da bulunan bir alakarga türü.

Özellikleri

Mavi alakarganın kafasından kuyruğuna kadar açık maviden orta-maviye kadar renkler bulunur. Kafasında da bir ibiği vardır. Renginin kanatlarını açıp uçarken siyaha, gök mavisine ve beyaza doğru dönüştüğü görülür. Altı beyazdır;boynuna doğru da bu renk koyulaşır. Boyu 28 cm olup, kanat aralığı 42 cm'dir. 52 gr ağırlığındadır.

Dağılımı

Kuzey Amerika'nın batısında oldukça sıklıkla görülen mavi alakargalar, Florida'nın güneydoğusunda Newfoundland'den, Teksas'ın güneydoğu ve batısına ve kuzeyde Colorado'nun doğusunda ve batısında görülebilir. Genelde ağaçlık alanlardayaşarlar, ancak parklarda ve bazı şehirlerde de gözükürler. Batıya gittikçe daha değişik alakarga türleriyle karşılaşılır.

Beslenme

Yedikleri besinler arasında; yerden ve ağaçlardan alınabilecek bir çok tür bulunmaktadır. Bilinenler arasında ekmek, et, yumurta, fıstık, çilekler ve diğer meyveler,tohumlar ve bir çok şehir parklarında kuş masası yemeklerini yerler.

Nadiren yem verilirken agresif davranabilirler, lakin bazen diğer kuşların yuvalarını ve yumurtalarını yok ederler. Bu yüzden kuşları doyuranlar tarafından uygunkarşılanmazlar. Yine de, bu zeki ve yaşama adapte olabilen kuşlar yaşamda kalabilirler ve insanlara alışkınlardır. Genelde çekirdek ve cevizleri çok severler.

Üreme ve Göç

Herhangi bir ağaçta ve yahutta ovukta gençlikleri itibariyle rahatlıkla kalabilir ve buralarda büyüyebilirler. Genelde 16-18 günlük bir periyotta, 4-5 yumurta bırakırlar.Mavi alakargalar genelde ömürlerinin tamamı boyunca tek eşli yaşarlar.

Her ne kadar yıl boyunca bu kuşlar genelde aynı yerde kalsa da, bazı kuzey kuşları güneye doğru göç ederler ve bu yolculuklarıını gün içinde yaşarlar.

Ötüşü

Sesleri diğer kargalardan daha farklıdır, ama genelde bir alarm sesi gibi, oldukça gürültülü ve martı çığlığına benzer. Ayrıca kuş, kızması durumunda daha da yüksek bir sesçıkartabilir. Mavi alakargalar genellikle bu sesleri şahinlerden korunmak için çıkartırlar.

Mavi alakargalar ayrıca sessiz, birbirlerine yakınken çağırma şekilleri de vardır. Lakin, bir çok sesi çıkartabilirler ve bir çok kişi seslerini tanıyamayabilir.

Diğer

Renkleri kimyasal değildir, tüylerinin şekli itibariyle ışığın kırılmasından dolayıdır. Eğer ki, bir mavi alakarganıntüylerini kırarsanız mavi renk yok olur. Bu şekilsel renklenme olarak bilinir.

Mavi alakargalar ayrıca, Prens Edward Adası'nın resmi kuşudur ve şehrin beyzbol takımı Toronto mavi alakargası ismini verir.

Bu kuşlar evcilleştirmek istenilirse ya da bir yere hapsedilirse, diğer kuşlara karşı saldırgan olurlar.Aralarında birlik olur ve diğer herkese saldırırlar.

Konu SERDEM tarafından (04.05.10 Saat 18:55 ) değiştirilmiştir..
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Fenci Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
alakarga, bilgi, cristatamavi, cyanocitta, genel, kusu, mavi, mavi alakarga, mavi alakarga fotoğrafları, mavi alakarga hakkında genel bilgi, mavi alakarga kuşu, mavi alakarga kuşu fotoğrafları, mavi alakarga kuşu hakkında genel bilgi, mavi alakarga kuşu resimleri, mavi alakarga resimleri, resimleri, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Bayağı Alakarga (Garrulus glandarius)-Bayağı Alakarga Hakkında Genel Bilgi Fenci Kuşlar 1 29.08.15 13:41
Rüyada Mavi Görmek - Rüyada Mavi Görmek Açıklaması ve Yorumu - Mavi Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 19.07.12 23:37
Mavi Rus Kedisi - Mavi Rus Kedisi Resimleri - Mavi Rus Kedisi Hakkında Genel Bilgi Fenci Kediler 0 14.07.10 01:13
Mavi Işıklar Biyografisi-Mavi Işıklar Hayatı-Mavi Işıklar Kimdir?Grup Mavi Işıklar Akasya Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 0 21.12.09 18:40
Beyaz Tepekli Alakarga Güllü Evcil Kuşlar 0 27.10.08 04:56


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:50 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2