tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kuşlar (http://www.tualimforum.com/kuslar/)
-   -   Kulaklı Karabatak (Phalacrocorax auritus)-Kulaklı Karabatak Genel Bilgi (http://www.tualimforum.com/kuslar/44971-kulakli-karabatak-phalacrocorax-auritus-kulakli-karabatak-genel-bilgi.html)

Fenci 06.05.10 20:57

Kulaklı Karabatak (Phalacrocorax auritus)-Kulaklı Karabatak Genel Bilgi
 
Kulaklı Karabatak (Phalacrocorax auritus)-Kulaklı Karabatak Genel Bilgi

Kulaklı karabatak (Phalacrocorax auritus), karabatakgiller (Phalacrocoracidae) familyasından bir kuş türü. Kulaklı karabatak, Kuzey Amerika'da hem sahil kesimleri boyunca hem de iç kesimlerde bulunan tek karabatak türüdür.

Genelde deniz kuşlarındanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgsayılan, erişkin bir kulaklı karabatağın boyu 76 ile 91 cm kadar olup, ağırlığı 1.5 ile 2 kg kadar gelir. Karabataklar için tipik olan torpilhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgşeklinde bir vücudu vardır. Boynu kıvrımlı, büyük olan ayakları perdelidir. Avrupa'dahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyaşayan karabataklara benzer şekilde gagası kanca biçiminde ve kuvvetlidir.

Kulaklı karabatakların sayıları oldukça fazladır. Bu kuşlar, çiftliklerde yetişen balıkları da avladıklarındanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgMississippi Nehri boyunca balık çiftlikleri için problem teşkil ederler.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:23 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2