tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kuşlar (http://www.tualimforum.com/kuslar/)
-   -   Boz Ebabil - Boz Ebabil Kuşu Hakkında Genel Bilgi - Boz Ebabil Kuşu Özellikleri (http://www.tualimforum.com/kuslar/45480-boz-ebabil-boz-ebabil-kusu-hakkinda-genel-bilgi-boz-ebabil-kusu-ozellikleri.html)

Fenci 24.05.10 21:51

Boz Ebabil - Boz Ebabil Kuşu Hakkında Genel Bilgi - Boz Ebabil Kuşu Özellikleri
 
Boz Ebabil - Boz Ebabil Kuşu Hakkında Genel Bilgi - Boz Ebabil Kuşu Özellikleri

Boz ebabil (Apus pallidus) sağangiller (Apodidae) familyasından genellikle kırlangıçla karıştırılan bir kuş türü.

Özellikler

Boz ebabil küçük bir kuş olup görünüş olarak kır kırlangıcı veya ev kırlangıcına benzer. 16-17 santimetre uzunluğunda olan bu türü ebabile çok benzerdir ve sadece bunları ayırmak sadece iyi görüşlerle mümkündür. Akrabaları gibi hilalhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgveya bumeranga benzeyen kısa çatallı bir kuyruğu ve çok uzun geriyehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgdoğrulmuş kanadı vardır. Belli bir mesafeden sık sık görünür olan büyük beyaz bir boğaz yamasının dışında tamamen koyuhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgrenktir.

Yayılış

Boz ebabiller uçurumlarda ve Akdeniz'in etrafındaki çıkıntılarda ve Kanarya Adalarında ve Madeirahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgAdalarında görülür iki yumurta bırakır. Kırlangıçlar gibi göçmendirler Güneyhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgAfrika veya Güneydoğu Asya'da kışı geçirirler.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:07 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2