tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Kuşlar (http://www.tualimforum.com/kuslar/)
-   -   İskender Papağanı - İskender Papağanı Hakkında Genel Bilgi ve Resimleri (http://www.tualimforum.com/kuslar/45510-iskender-papagani-iskender-papagani-hakkinda-genel-bilgi-ve-resimleri.html)

Fenci 25.05.10 21:03

İskender Papağanı - İskender Papağanı Hakkında Genel Bilgi ve Resimleri
 
İskender Papağanı - İskender Papağanı Hakkında Genel Bilgi ve Resimleri

http://img269.imageshack.us/img269/7818/cocoalex.jpg

İskender papağanı (Psittacula eupatria) papağangiller (Psittacidae) familyasına ait bir papağan türü. Diğer bir "iskender papağanı" olarak adlandırılan daha küçük bir türden (Psittacula krameri) ayırt edilebilinmesi için büyük İskender papağanı da denilir.

Türkiye'de bulunan iki papağan türünden birisi olan İskender papağanı ayrıca Pakistan Afganistan ve Hindistan gibi Asya ülkelerinde de bulunur. Diğer papağan türlerindenhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgsoğuğa karşı daha dayanıklı olan bu tür Neozoon (yeni yabancı tür) olarak Almanya/Köln İngiltere/Londra Japonya/Tokyo ABD/New York gibi büyük şehirlerin parklarında sürüler halinde de görülebilir.

Dış özellikleri

Büyük iskender papağanı 48-58 cm büyüklüğü ile familyaya ait diğer türlerden daha büyük olur. Boynunun ön kısmında siyah ve arka kısmında pembe bir bant vardır. Kanatlarının üstünde (omuzunda) kırmızımsı kahverengi bir lekehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgbulunur. Kuyruk tüyleri mavi-yeşil dir ve kuyruğun ucuna doğru sarı olur. Gagası kıpkırmızı gözleri soluk sarı renk ve ayakları yeşilimsi bir gri renktir.

Yaşam şekli

İskender papağanı ormanlarda ve orta dereceli ağaçlı bölgelerde sürü içinde dolaşır ve tohum nevrezilhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgçekirdekler ve meyve arar. Akşamları bütün sürü hep aynı ağaçların üzerine geri dönüp orada geceyi geçirir.

Üremek için ağaçlara çoğunlukla kendilerinin açtığı kovuklara 2-4 yumurta koyarlar. 20-25 gün içindehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyumurtadan çıkan yavrular hem anne hem baba kuş tarafından beslenilir. 6 hafta sonra yavrular yuvayı terk eder.

Alt türler ve başka renkler

İskender papağanı sevilen bir ev hayvanı olarak yetiştirilir. Yetiştiricilerde beyaz sarı ve mavihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpggibi başka renklerde olanlarıda bulunur.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:32 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2