tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri (http://www.tualimforum.com/liseler-anadolu-liseleri-fen-liseleri/)
-   -   Ankara-Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi Hakkında Genel Bilgi Tanıtımı ve Adresi (http://www.tualimforum.com/liseler-anadolu-liseleri-fen-liseleri/34548-ankara-haci-omer-tarman-anadolu-lisesi-hakkinda-genel-bilgi-tanitimi-ve-adresi.html)

SERDEM 16.07.09 04:40

Ankara-Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi Hakkında Genel Bilgi Tanıtımı ve Adresi
 
Ankara-Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi

Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi
http://img102.imageshack.us/img102/4...nadolulise.jpg

Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi (HÖTAL), Hacı Ömer Tarman tarafından yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanmıştır.
Hayırsever Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi, Ankara ili Çankaya ilçesi Yukarı Ayrancı semtinde Hoşdere Cad. No:111’deki hazineye ait arsa üzerine, bodrum dahil 6 kat olarak inşa edilmiş bir eğitim kurumudur. Okulun ön tarafında dinlenme ve arka tarafında ise oyun alanı olmak üzere 2 büyük bahçesi bulunmakta olup, bahçe düzenleme ve ağaçlandırma çalışmaları tamamlanmıştır.
Okulun fiziki inşaatı bitirildikten sonra iç donanımı, Milli Eğitim Bakanlığının ve öğrenci velilerinin katkıları ile sağlanmıştır. 1995-1996 öğretim yılında öğretime açılan okul, bu öğretim yılının ilk yarısını Erdoğan Şahinoğlu İ.Ö.O.’nda tamamlamış ve ikinci yarısına (5 Şubat 1996 tarihinde) yeni binasında başlamıştır. HÖTAL, açıldığı yıl 4 İngilizce, 2 Almanca sınıfı olmak üzere toplam 212 öğrenci ile öğretime başlamıştır.
07.04.1996 Pazar günü resmi açılışı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından yapılan okulun kamuoyunda tercih edilen iyi bir okul imajı bulunmaktadır.
2006 yılı yaz döneminde Ankara’daki liselerden 50 öğretmen ve 100 öğrenci, English Access Microscholarship Programının özel bir etkinliği olan ve Ankara’daki Amerikan Büyükelçiliği İngilizce Dil Ofisi tarafından organize edilen English Access Yaz Enstitüsü ve Gündüz Kampına katıldı. Çeşitli spor, şarkı ve dil oyunları faaliyetlerinin yanısıra Texas’tan gelen konuk ressam Jennifer Janak'ın eşliğinde öğretmen ve öğrenciler, program alanı olan Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesinin dış duvarına birlikte resim yaptılar. Kurs programının tamamı da bu okulda yapılmıştır.
09.10.2005 Tarihinde kurulan yeraltı topluluğuyla meşhur bir okuldur. Şimdiden 350 üyesi olan topluluğun üye sayısı her gün artmaktadır.Eskiden arka bahçede kendine ait 2,5 metreye 7 metre uzunluğunda graffitisi bulunan ama artık bulunmayan topluluk ayda bir, ve özel günlerde partiler vermektedir. Okul tarihindeki en sosyal topluluk olan "H.Ö.T.A.L. Underground" büyük beğeniye sahiptir.
Yıllardır kantiniyle başı belada olan okul, 2007 yılında Ankara'nın en güzel kantinine sahip olmuştur. Tecrübeli müdür Ali Güneş sayesinde başarısı her geçen yıl artan lisenin gelecek senelerde daha büyük başarılara imza atması beklenmektedir.
Emniyet Genel Müdürlüğünün Liseler Arası Bilgi yarışmasında Ankara'nın bütün liselerini geride bırakarak birinci olmuştur.

Adres
Hoşdere Caddesi No:111 Y.Ayrancı
Çankaya
Ankara


Tel:03124385888
Fax:03124418091

Tuna 08.01.20 17:51

Ankara Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi Hakkında Genel Bilgi Tanıtımı ve Adresi
 
Ankara Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi Hakkında Genel Bilgi Tanıtımı ve Adresi

Teşekkürler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:39 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2