tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri (http://www.tualimforum.com/liseler-anadolu-liseleri-fen-liseleri/)
-   -   Ferit İnal Lisesi - istanbul Tanıtımı ve İletişim Adresi (http://www.tualimforum.com/liseler-anadolu-liseleri-fen-liseleri/35267-ferit-inal-lisesi-istanbul-tanitimi-ve-iletisim-adresi.html)

SERDEM 01.08.09 00:43

Ferit İnal Lisesi - istanbul Tanıtımı ve İletişim Adresi
 
Ferit İnal Lisesi - istanbul
İstanbul - Beykoz - Ferit İnal Lisesi

Beykoz Ortaokulu 1936 yılında açılmış bu okuldan mezun olanların ancak%10 u Haydarpaşa Lisesinde veya Kabataş Lisesinde öğrenim olanağı bulmuşlardır. Kız öğrencilerinde çok az bir bölümü de kandilli Kız Lisesinde öğrenimlerini tamamlamışlardır. Ortaokul mezunlarının büyük bir kısmı ise Lise öğreniminden yoksun kalmıştır.
Bu durumda bölgede artan nüfus sayısı karşısında yeni bir lise açılmasının zorunlu hale geldiğini düşünen başta Lisemizin eski yöneticisi Mustafa ÇİÇEK olmak üzere cam fabrikası müdürü rahmetli Avni KAHYALIOĞLU Hüseyin ERKAN Mustafa ÖZYURT un girişimleri ile Beykoz Okulları yaptırma Derneği adı altında kurulan derneğin yöneticileri ile kurulan Beykoz da Lise yapımına uygun yer olarak rahmetli Ferit İNAL beyin Paşabahçe de bugünkü Lisenin yeri tespit edildi.
Ferit İnal beyin yeğeni olan Ahmet Aksunun aracılığı ile yapılan görüşme sonunda 3,5dönümlükbahçesi ile2.derece tarihi köşkü 1968 yılında Milli Eğitim Bakanlığına Lise yapılarak adının verilmesi kaydıyla Beykoz Tapu Dairesinde bedelsiz olarak devir işlemleri yapıldı.
Dernek yasal formalitesini tamamladıktan sonra kurucu üyelerin girişimleri ile başta cam fabrikası yönetici ve işcileri nin ilk yevmiyelerini vermeleri Sümerbank ,Tekel fabrikası ve yöre halkının katkıları ile dernekçe inşaata 1968 yılında başlandı Aynı yıl Paşabahçe de Çiğdem İlkokulunda 4 Öğretmen 1 yönetici ve168öğrenci ile1. sınıf açılarak eğitim ve öğretime başlamıştır.
3 sene içinde Lise binası tamalanarak1970-1971 eğitim yılında kendi binasında okuma imkanı bulan yöre çocukları bu surette yüksekokullara gitme imkanına kavuşmuştur.
Bugün bu Liseden mezun olanlar binlerce özel ve resmi kurum ve kuruluşlarda üst düzey yöneticileri olarak görev yapmaktadır.Yörenin kültür seviyesine önemli bir katkısı olan ilk Lisenin halkın gözünde önemli bir yeri vardır.
17 derslik 2 laboratuvar 5 idare odası kantin ,spor odası ve kütüphanesi olan okulumuzda halen 1350 öğrenciye 4 yönetici 41 öğretmen ile eğitim öğretim hizmetine devam etmektedir.

tlf kod - 216
tlf - 537 03 30
fax - 537 03 32
adres - ŞEHİTLİKCAD.NO:62 PAŞABAHÇE

http://img37.imageshack.us/img37/344...siistanbul.jpg


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:34 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2