tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri (http://www.tualimforum.com/liseler-anadolu-liseleri-fen-liseleri/)
-   -   Şanlıurfa - Viranşehir - Viransehir Lisesi (http://www.tualimforum.com/liseler-anadolu-liseleri-fen-liseleri/50367-sanliurfa-viransehir-viransehir-lisesi.html)

SERDEM 05.08.10 18:46

Şanlıurfa - Viranşehir - Viransehir Lisesi
 
Şanlıurfa - Viranşehir - Viransehir Lisesi
Viransehir Lisesi



1964 yılında ek bina ile Eğitim ve Öğretime başlayan Viranşehir Lisesi binlerce öğrenci mezun etmiştir.
Ek binanın yanında ana bina yapılmıştır. Uzun süre ortaokul ile lise aynı yerde Eğitim- Öğretim vermiştir. Sekiz yıllık zorunlu eğitimle ilkokul ile ortaokul birleştirilip ilköğretim adı altında toplandığında sadece lise kısmı kaldı.
Ek binanın alt katı ise okul kütüphanesi olarak hizmet gördü.1993’ten sonra da ek binanın tamamı ilçe kütüphanesi olarak kullanılmaya başladı. 2002’de ilçe kütüphanesi ek binadan çıktıktan sonra ek bina kullanılamaz bir hale gelmişti, haraptı. Bu nedenle 2003’te onarım yapıldı. Ek binanın alt katına iki, üst katına iki olmak üzere dört derslik yapıldı. Ek bina, ana binanın kalorifer sistemine bağlandı.
2003’te okulun İAT duvarları yapıldı. Camlar üzerindeki resimler nedeniyle yenilendi ve modern bir görünüm kazandırıldı. Yine aynı yıl bilgisayar laboratuarı açıldı.
Ek binada dört ana binada on beş olmak üzere toplam on dokuz derslikle eğitim-öğretim faaliyetinde bulunan lisenin önceki yıllarda toplantı salonu da vardı, ancak bugün lisenin toplantı salonu yoktur. Şu anda rehberlik odası, öğretmenler odası, bilgisayar laboratuarı, fen laboratuarı, kantini olan Viranşehir lisesi’ nde on yedi derslik bulunmaktadır. Okulun kütüphanesi de ana binanın girişine alınmıştır.
Her yıl bin dört yüz öğrencisiyle 2003 yılına kadar ikili eğitim-öğretim veren lise , Viranşehir’de yeni liselerin açılmasıyla öğrenci sayısı azaldığı için tekli eğitime geçmiştir.
2006 yılında elli dört metre artezyen kazılan lisemiz her yıl yenilenerek eğitim ve öğretime devem etmektedir.
Bugüne kadar binlerce öğretmen, mühendis, doktor, mezun eden Viranşehir Lisesi bundan sonraki yıllarda da topluma daha çok meslek sahibi insan kazandırmayı kendine amaç edinmiştir.
2009 yılında Müdürlüğünü Süleyman TURGUT’un ve Müdür yardımcılığını Ahmet BİLEN ,İbrahim ÇOBAN ve Ömer ARAP'ın yaptığı Viranşehir Lisesi’nin geçmiş yıllardaki idarecileri de şunlardır:

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Bulunduğu Yer: ŞANLIURFA / VİRANŞEHİR
Adı: VİRANSEHİR LİSESİ
Adresi: E-90 Karayolu Üstü Dörtyol Kavşaği Viranşehir/Şanliurfa
Telefon Numarası: 4145113009
Faks Numarası: 4145112995

ŞANLIURFA-VİRANŞEHİR (Viransehir Lisesi)


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:44 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2