tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Magazin Haberleri (http://www.tualimforum.com/magazin-haberleri/)
-   -   'Engelli Güzellik Yarışması'a ilgi yoğun (http://www.tualimforum.com/magazin-haberleri/3245-engelli-guzellik-yarismasia-ilgi-yogun.html)

Güllü 20.03.08 04:39

'Engelli Güzellik Yarışması'a ilgi yoğun
 
'Engelli Güzellik Yarışması'a ilgi yoğunTürkiye'de ilk kez düzenlenen yarışmaya, 20 günde 300 aday başvurdu..

21.03.2008 05:37
http://www.haberturk.com/kuturesim/eee164646546.jpg



Türkiye'de ilk kez düzenlenen 'Engelli Güzellik Yarışması', 13 Mayıs'ta yapılacak. 300 güzel içinden 20'si Antalya'da final heyecanı yaşayacak..
Bedensel, görme, işitme ve zihinsel engellilerin yarışacağı 'Engelli Güzellik Yarışması' seçmeleri için 20 günde tam 300 aday başvurdu. Çocuk felci nedeniyle 1.5 yaşında engelli hale gelen Yeliz Güllü'nün ortağı Arif Çelik'le birlikte organize ettiği yarışmanın ön elemesinden sonra, 20 aday finale kalacak.
13 GÜNLÜK KAMP VAR
Ön eleme engelini aşan 20 genç kız, Antalya'da 13 günlük kampa girecek. Bu süreçte finalistler dans ve koreografi çalışmaları yapacak. Gezi ve sosyalleşme programları gibi faaliyetlere de katılacak engelli güzeller, 13 Mayıs akşamı da final için podyuma çıkacak. Kraliçe seçilen güzel, 3 Aralık'ta Antalya'da yapılacak ve 50 ülkenin katılacağı dünya finalinde Türkiye'yi temsil edecek.
BAKIŞ AÇISI DEĞİŞECEK
Organizatör Yeliz Güllü; yarışmayla ilgili şu bilgileri verdi: "Yarışmayı 'www.engelsizceguzellik. org' adresli sitemizden 20 gün önce duyurduk; 300 başvuru yapıldı. Bu yarışmayla hedefimiz; hem toplumun engellilere bakışaçısını değiştirmek, hem de engellilere hak ettikleri yaşam biçimini sunmak. Ayrıca engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak böyle bir etkinliği tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Bu organizasyon, engelli bireylerin 'engelsizce güzelliği'ni sergilemek için bir ilk olacak."
Günaydın

Güllü 20.03.08 04:42

Türkiye'de ilk kez düzenlenen yarışmaya, 20 günde 300 aday başvurdu..
 
BASIN BÜLTENİ

Konu:
1:Türkiye Engelliler Güzellik Yarışması 13 Mayıs 2008 Antalya
2Dünya Engelliler Güzellik Yarışması 3 Aralık 2008 Antalya

------Ülkemizde kayıtlı 7-8 milyon kayıtlara geçmemiş tahmini 15 milyon engelli olduğu bilinmektedir. Genellikle toplumdan soyutlanmış olarak yaşayan ve kendilerine yönelik yapılmaz diye düşünülen işlerin başında gelen engelliler için kapsamlı bir güzellik yarışmasının gerçekleşmesi bu yüzden çok önemlidir. Engelliler Güzellik Yarışması’na bedensel, görme, işitme ve zihinsel engelliler katılacaktır.
-----Toplumun azımsanamayacak bir kısmı ne yazık ki engellileri yaşamın bir parçası olarak görmediğinden onları aralarına almak konusunda da yeterli eğitim ve kültüre sahip değildir. Bu nedenle hedefimiz hem toplumun engellilere bakış açısını değiştirmek hem engellilerin hak ettikleri yaşam biçimini sunmak hem de sosyal çözümleri ile yaşamlarını kolaylaştıracak böyle bir etkinliği tüm Dünya’ya duyurmaktır. Bu çerçevede Türkiye’de ilk kez geniş kapsamlı bir organizasyon planlanmıştır. Bu organizasyon engelli bireylerin “Engelsizce Güzelliği”ni sergilemek için bir ilk olacaktır. Ayrıca bunun sadece Ulusal kalmayıp; Uluslar arası boyutta da çok önemli bir yer kazanacağına inanmaktayız.
-----Dünyada bir ilke imza atmak ve bunu geleneksel hale getirmek Ülkemizde yaşayan engellilerin engelsizce var olduklarını haykırmalarında aslında ne kadar özgür olduklarını yansıtmaktır. Engelliler Güzellik Yarışması yaşayan tüm engellilerin aslında sadece kendileri ile hayal kırıklığı olmadığını toplum içerisinde var olma özgüvenini içlerinde hissetmesi bu organizasyonun farklı bir ışığıdır. Ümit ediyoruz ki tüm engellilerin hayata bakış açılarında yansıtacakları ışık karanlıklara değil aydınlıklara doğacaktır.

-----Dünya Engelliler Güzellik Yarışmasında 50 yakın ülke finalistinin yarışmaya katılacak olması uluslar arası kamuoyunda da Türk halkının engelli vatandaşlarına ne kadar önem ve değer verdiğini ve engelsizce yaşamın ne kadar kolay aşılabileceğini bu organizasyonla gösterilecektir.
Uluslar arası basının, kendi ülke finalistleri ile davet edileceği Antalya’daki 15 günlük kamp sürecinde finalistlerle birlikte yapılacak gezi, tanıtım programlarına katılımları Kültür ve Turizm tanıtımı açısından hem ülkemizin zenginliği, bu zenginlik içerisinde engellilere sunulan değerlerinde dünya kamuoyunda ülkemiz için kaçınılmaz bir fırsat olacağını düşünmekteyiz.
Organizasyon yıllardır güzellik yarışmalarını başarıyla gerçekleştiren ve Miss Tourism Word (Dünya Turizm güzellik Yarışması) Dünya temsilcisi İstanbul Production ve Maximum organizasyon tarafından organize edecektir.
-----Yıllardır engellilerin de böyle bir yarışma yapmasını hayal eden ÖZÜRLÜ OLDUĞUM İÇİN KİMSEDEN ÖZÜR DİLEMİYORUM adlı kitabın yazarı YELİZ GÜLLÜ bu düşüncesini güzellik yarışmalarının Dünya başkanı Arif ÇELİK’e bu düşüncesini açmış ve bu proje çok kısa sürede hayata geçirilmiştir. Araştırmalar sonucu Engelliler Güzellik Yarışması ciddi anlamda dünyada hiç yapılmamış olması olayı daha da cazip hale getirmiş ve bunun ilk defa Türkiye’de yapılması ayrı bir heyecan yaratmıştır. Türkiye Engelliler ve Dünya Engelliler Güzellik Yarışması patenti alınarak bundan sonrada sürekli olması planlanmış olup bu proje güçlü bir şekilde hayata geçirilmiştir. Proje kamu oyuna duyurulduktan sonra beklenenden daha çok ilgi görmesi yapılan işin ne derce doğru olduğunu ispatlamıştır. Açıklandığı hafta itibarı ile 100 yakın yarışmacı başvurusu bu yarışmanın ne derece ihtiyaç arz ettiğini göstermiştir.

-----Yarışma baş vuruları Internet üzerinden www.engelsizceguzellik.org adresine başvuru formu ve resimle yapılması planlanmıştır. 15 ŞUBAT 15 NİSAN arası yapılacak baş vurular sonucunda ön jüri kontrolünde 50 finaliste düşürülecek ve seçilen bu 50 finalist belirlenen gün ve adreste yüz yüze ön eleme sonucu 1 mayısta kampa girecek 20 finalist seçilecektir. 13 Mayıs da Antalya’da gerçekleşecek finale yarışmacılar 13 gün sürecek kamp süresince dans, kareografi çalışmaları yapacak ve çeşitli gezi ve programlarla sosyal faaliyetlerde bulunacaklardır.
Birinci olacak Türkiye güzeli 3 Aralıkta Antalya da yapılacak dünya finalinde Türkiye’yi katılımcı yaklaşık 50 ülke finalisti içerisinde temsil edecektir.

Not: Türkiye finalistlerini resimlerini web adresimizdeki Türkiye finalistleri bölümünden ulaşabilirsiniz.Ayrıca fotoğrafları mail yoluyla isterseniz kurumunuza iletebiliriz.
Arif Çelik

Tel: 0312 440 69 74
Gsm: 0530 403 66 01

everest 24.03.08 20:12

engelli bayan bu yarışmada birinci olunca ne olacak anlamış değilim. yani hayatında ne değişecek ya da toplumun engelliye bakışında ne değişecek, sırf birileri hareket olsun sponsor bulalım cebimiz dolsun gayesi ile yapılacak gereksiz bir aksiyon...


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:07 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2