tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Makarnalar-Pilavlar (http://www.tualimforum.com/makarnalar-pilavlar/)
-   -   Acem Pilavı (http://www.tualimforum.com/makarnalar-pilavlar/13711-acem-pilavi.html)

ASYA 01.09.08 13:27

Acem Pilavı
 
http://img179.imageshack.us/img179/6...lavifm4.th.jpg

Acem Pilavı

Malzemeler : (4 kişi için)

2 su bardağı Pilavlık Pirinç

200 gr Yağ

300 gr Kuşbaşı Koyun Eti

4 su bardağı Su ya da Et Suyu

2 adet Kuru Soğan

Tuz, isteğe bağlı Baharatlar

Hazırlanışı :

Pirinç ılık, tuzlu suya konur ve bekletilir.

Koyun eti yağda kavrulur. Soğanlar da ayrı bir yerde kavrulur. Her ikisi birlikte pilavın pişirileceği tencerenin dibine dizilir. Arzu edilirse, dolma fıstığı, kuş üzümü, tarçın, kakule eklenebilir.

Hepsinin üstüne pirinçler konur. Tuz ve Su ilave edilir. Kapağın kenarları, buharın çıkmasını önlemek için hamurla kapatılır.

Piştikten sonra üstüne 1-2 kaşık katı yağ konur. Bir tepsiye ters yüz edilir.

Bu tarifi tavuk eti ile de yapabilirsiniz.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:01 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2