- -
Patlıcanlı Pilav
(
http://www.tualimforum.com/makarnalar-pilavlar/13717-patlicanli-pilav.html)
Patlıcanlı Pilav http://img296.imageshack.us/img296/1...nliplavbl7.jpg PATLICANLI PİLAV Malzemeler : (6 kişi için)
1 bardak Pirinç 5 kaşık Yağ 3 bardak SU ya da Et Suyu 1 adet Patlıcan Tuz, Kara Biber
Hazırlanışı :
1 adet Patlıcan alacalı soyulur, ufak ufak doğranır. Tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. Suları süzüldükten sonra, yağda hafifçe pembeleşinceye kadar çevrilir.
Üzerine 3 bardak su ya da etsuyu ve tuz konularak, kaynamaya bırakılır.
Kaynamakta olan suya 2 bardak pirinç ilave edilir. Ateş kısılarak kaynamaya bırakılır. Suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateşten alınarak yarım saat kadar demlenmesi için bırakılır.
İsteğe bağlı olarak, pilav ateşten indirildikten sonra üzerinde kızgın yağ gezdirilebilir.
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:40 . | |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2