![]() |
Portakallı Pilav Portakallı Pilav Soğuk havalarda bol C vitamini içeren lezzetli bir pilav http://img691.imageshack.us/img691/4...iaflex0010.jpg Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinç 2.5 su bardağı su 1 su bardağı taze portakal suyu 2 çorba kaşığı iri rendelenmiş portakal kabuğu 1 çay bardağı kuru üzüm 40 gr tereyağı Tuz Hazırlanışı: * Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün. Kuru üzümleri yıkayıp süzün. * Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Portakal suyu, su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:42 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2