Malatya Demir Tatlısı Ve Lokma Malatya Demir Tatlısı Ve Lokma Demir Tatlısı & Lokma Demir Tatlısını Doğu Anadolu'ya ait bir tatlı olduğunu sanıyordum ama Uşak'da da yapılıyormuş. Adını yapılırken kullanılan demir kalıptan alıyor. Sanırım Malatya Çarşısı ve benzeri yerlerde bulunuyormuş ama tam bir bilgim yok maalesef. Bu tatlının yapımı oldukça hassas, eğer hamurun kıvamı tutmamışsa veya yağ yeterince kızgın değilse bir felakete dönüşebilir. Ama püf noktalarına dikkat edildikten sonra bir sorun çıkmıyor pek... Yine de kesin söz veremiyorum.. Hamur bir miktar azalınca kalıp yeterince hamura batamadığından kalanıyla lokma yapılıyor, biz de öyle yaptık... Görüntüsüyle ve yapım şekliyle oldukça özgün yöresel bir tatlı... Bildiğim kadarıyla bu kalıp sadece bu şekilde bulunmuyor, daha farklı şekilleri de mevcut ama en yaygın olanı bu.. Malzemeler; 5 yumurta 1 su bardağı yoğurt 3 su bardağı un 2 çay kaşığı kabartma tozu Kızartmak için bolca sıvıyağ Şurubu için; 4 su bardağı şeker 3 su bardağı su ½ limon suyu Hazırlanışı;
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:48 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2