tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Memleketini Tanı > Ege Bölgesi > Manisa
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ahmetli İlçesi- Manisa Ahmetli İlçesi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
932

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 23.01.10, 02:41   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Ahmetli İlçesi- Manisa Ahmetli İlçesi

Ahmetli İlçesi- Manisa Ahmetli İlçesi



Tarihi:

1313 yılında Saruhanoğuilannm Manisa ilini Bizanslılardan almasına müteakip Karacabey Komutasında bir kuvvette Ahmetli'ye gönderilmiş ve ilçenin güneyinde Güldede Mezarlığı mevkiindeki dağ yamaçlarına yerleştirilmiştir. Zamanla düşman tehlikesinin kalkması sonucu bu kuvvet ve çevreden gelenlerin ilçenin Kurtuluş Mahallesinin bulunduğu yere yerleşmesi sonucu köy haline gelmiştir.
ilçenin ilk ismi Karacabey iken sonradan Rusya Bölgesinden gelen Çerkezlerin buraya yerleşmesiyle Beyazıt adını almıştır. 1870 yılı sonlarında resmen nahiye olan ilçenin adı Şehit Ahmetli olarak kayıtlara geçmiştir. 29.EKİM. I923 yılında Cumhuriyetin ilanı ile ilçenin adı Ahmetli olarak değiştirilmiştir.Bu ismin kesin olarak nereden alındığı belli olmamakla beraber Karacabey'in diğer adının Ahmetli olması nedeniyle verildiği tahmin edilmektedir. I875 yılında kurulan Belediye teşkilatı bir ara kaldırılmış ve I.AĞUSTOS.1951 yılında yeniden kurularak günümüze kadar gelmiştir.

Manisa ili Turgutlu ilçesine bağlı bir nahiye olan Ahmetli, 10 HAZİRAN 1987 tarih ve 3392 Sayılı Kanunla ilçe olmuş ve 01 09 1988 tarihinde Turgutlu ilçesinden resmen ayrılarak ilçe merkezi halini almıştır.

İdari ve Coğrafi Yapısı:

Ege Bölgesinin iç kısmında yer alan Ahmetli ilçesi; doğusunda Salihli, batısında Turgutlu, kuzeyinde Gölmarmara ve Saruhanlı, güneyinde ödemiş ilçeleri ile çevrilidir. Deniz seviyesinden yüksekliği 83 metre olan ilçenin yüzölçümü 240 Km2 dir

ilçe merkezi yerleşim yeri olarak Gediz havzasında bulunmaktadır. Doğal yapı olarak genelde yüksek olmayan dağlar ve Gediz ovasından meydana gelmektedir. Güneyinde Boz Dağlar, Kuzeyinde Çal dağı ilçeye paralel Ege denizine dik olarak uzanmaktadır. İlçe ve çevresine genelde Akdeniz iklimi ve bitki örtüsü hakimdir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçmekte olup, yağışlar genellikle yağmur, nadiren kısa süreli kar olarak görülmektedir.

Güney kesimlerinde genellikle çınar, meşe, çam ağaçlarından oluşan geniş ve iğne yapraklı türlerin oluşturduğu ormanlar bulunmaktadır.

Ege Bölgesinin iç kısmında yer alan Ahmetli İlçesi; doğusunda Salihli, batısında Turgutlu, Kuzeyinde Gölmarmara ve Saruhanlı, güneyinde Ödemiş İlçeleri ile çevrilidir. Deniz seviyesinden yüksekliği 83 metre olan İlçemizin yüz ölçümü 240 Km2'dir.

Eğitim

ilçemizde 25.01.1995 tarihinde Celal Bayar Üniversitesine bağlı olarak açılan Ahmetli Meslek Yüksekokulu kurulmasıyla Eğitim Sektörü açısından önemli bir adım atılmıştır. Ahmetli Meslek Yüksek Okulu muhasebe,Büro Yönetimi ve Sekreterlik bölümleri mevcuttur.

Ahmetli İlçesinde eğitim faaliyetleri ilk olarak 1933 yılında inşaa edilen Gazi İlköğretim Okulunda başlamıştır. Şu anda eğitim ve öğretim, merkezde 4 İlköğretim Okulu, 1 Şehit Hakkı Erdoğan Çok Programlı Lisesi, 1 Şehit Hasan Yarış Mesleki ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile yürütülmektedir. Köy ve beldelerimizde 9 İlköğretim Okulunda eğitim ve öğretim devam etmektedir. 12 Köyün toplam 332 öğrencisi 6 Merkez Okula taşıma yapılmaktadır. İlçemizde 1412 Erkek 1225 Kız olmak üzere toplam 2637 Öğrenci öğrenim görmektedir.
İlçemiz dışında 1 belde,13 köy olmak üzere 14 ilköğretim okulu vardır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ahmetli, manisa, İlcesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Ahmetli Askerlik Şubesi Adresi ve Telefonu - Manisa Ahmetli Askerlik Şubesi İletişim Tolga Manisa 1 03.10.15 12:22
Cumhuriyet İlköğretim Okulu Ahmetli Manisa - Manisa Ahmetli Cumhuriyet İlköğretim Oku Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 11.05.13 12:43
Ahmetli Belediyesi Adresi ve Telefonu - Manisa Ahmetli Belediyesi İletişim Goeben Manisa 0 13.10.12 20:50
Ahmetli Nüfus Müdürlüğü Adresi ve Telefonu - Manisa Ahmetli Nüfus Müdürlüğü İletişim Goeben Manisa 0 22.09.12 18:07
Ahmetli Kaymakamlığı Adresi ve Telefonu - Manisa Ahmetli Kaymakamlığı İletişim Adres Tolga Manisa 0 04.02.12 00:55


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:06 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2