tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Manisa (http://www.tualimforum.com/manisa/)
-   -   Sevgieli Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi (http://www.tualimforum.com/manisa/42916-sevgieli-ozel-egitim-ve-rehabilitasyon-merkezi.html)

Kedi 23.01.10 03:54

Sevgieli Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi
 
Engelli Çocuklara Atlı Terapi

Sevgieli Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi



Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde Sevgieli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören 130 engelli çocuk, Medar At Çiftliği'nde midilli atlarıyla hipoterapi görmeye başladı.

Tıp dünyasında hızla yayılan hipoterapi tedavisi, Akhisar İlçesi'nde de başladı. Sevgieli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin kurucusu İlknur Morbel, "At üstünde tedavi yöntemi doğayla iç içe ortamlarda fizyoterapistler eşliğinde yapılıyor.

Atın ok yönlü hareketleri sayesinde kas ve gelişme hastalıkları, omurilik yaralanmaları, down sendromu, otizm gibi hastalıkların tedavisinde çok etkiliği olduğu kanıtlanmıştır. Beyindeki hücre ölümleri sonucu çocuklar yürüyüş yeteneklerini kaybediyorlar, atlarla insanların yürüyüş şekilleri birbirine benzediği için çocuk ata bindiğinde, bu yürüyüş beyinde yer ediyor ve yeteneğinin gelişmesini sağlıyor. Atın arka bacak hareketleriyle çocuğun kalça ve omurilik hareketleri sağlanıyor.

Çocuk at üstünde dengeyi sağlamak için tüm nörolojik unsurlarını kullanıyor. At öne gittiğinde ön grup kasları, arkaya gittiğinde arka grup kaslarını kasarak dengeyi sağlıyor.

Atın vücut ısısı ise kontrolsüz kas kasılmalarının tedavisini sağlıyor. Hipoterapi eğitiminde en önemli olan şey, çocuk ata eğersiz binmektedir. Atın sıcaklığını ve tenini hissedebiliyor. Yaşı küçük ve denge kontrolü olmayan çocuklarımız fizyoterapistlerimizle birlikte ata binerek, gerekli tedavi uygulanıyor" dedi.

Morbel ayrıca, yüzme havuzunda ve denizde suyla terapi (hidroterapi) eğitimleri de yaptıklarını sözlerine ekledi.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:00 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2