tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Memeliler (http://www.tualimforum.com/memeliler/)
-   -   Hortumlu Maymun (Nasalis iarvatus)-Hortumlu Maymun Genel Bilgi (http://www.tualimforum.com/memeliler/44140-hortumlu-maymun-nasalis-iarvatus-hortumlu-maymun-genel-bilgi.html)

Fenci 05.04.10 02:04

Hortumlu Maymun (Nasalis iarvatus)-Hortumlu Maymun Genel Bilgi
 
Hortumlu Maymun (Nasalis iarvatus)-Hortumlu Maymun Genel Bilgi


http://img340.imageshack.us/img340/6...umlumaymun.jpg
Hortumlu Maymun (Nasalis iarvatus)

Hortumlu maymun, dünya yüzündeki en garip görünüşlü maymundur. Ortalama 7 - 8 santim uzunluğunda pek acayip bir burnu vardır. Bunun ucu, erkekte çenenin altına kadar sarkar. Bu burun hareketli olduktan başka, ortasındaki bir yarık, gitt gözükmesi sonucunu doğurur.

Bu garip yaratık Borneo Adasında yaşar. Oldukça iridir. Ortalama olarak 75 santimhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpguzunluğundadır, rengi kızılımsıdır, yalnız ayaklariyle sırtının alt ucunda grimsi kısımlar bulunur. Malayalılarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgona blanda derler. Bu kelimenin manası Hollandalı dır.

Hortumlu maymun, ağaç üzerinde yaşar ve ormanın başlıca suya yakın kısımlarını seçer. Yüzmesini bilir vehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgsuyun içinde köpek gibi yol alır. Üzerine ateş edilirse, derhal dalar ve yarım dakika sonra birkaç metre ötede suyun yüzüne çıkar.

Hortumlu maymun da, angur gibi otçuldur, yaprak ve meyva ile beslenir. Küçük sürüler halindehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgdolaşır. Öbür maymunların çoğunluğu kadar hareketli değildir. Bir dalın üzerinde uzun zaman sakin oturduğu olur.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:54 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2