tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Memeliler (http://www.tualimforum.com/memeliler/)
-   -   Katır (Equus mulus)-Katır Hakkında Genel Bilgi-Katır Resimleri (http://www.tualimforum.com/memeliler/44291-katir-equus-mulus-katir-hakkinda-genel-bilgi-katir-resimleri.html)

Fenci 09.04.10 05:33

Katır (Equus mulus)-Katır Hakkında Genel Bilgi-Katır Resimleri
 
Katır (Equus mulus)-Katır Hakkında Genel Bilgi-Katır Resimleri

http://img101.imageshack.us/img101/8281/katr.gif

Katır (Equus mulus)

Katır , bir erkek eşekle dişi bir atın yavrusudur. Katırların her iki cinsi de kısırdır. Bu melezler ender olarak dörtnala koşarlar. Sesleri de ne atın kişnemesine ne de eşeğin anırmasına benzeyen hafif bir anırmadır. Erkek atla dişi eşekten olma katıra bardo (Equus hinnus) derler. Bu hayvan katırdanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgküçük olduğu gibi, onun kadar güçlü de değildir.

İnsanoğlu tarih öncesi çağlardan beri katır yetiştirmiştir. Bu hayvanlar bugün hâlâ askerî nakliye işlerinde kullanılmakta ve özellikle dağlık arazideki savaşlarda işe yaramaktadır. Katırlar atla eşeğin özelliklerini birleştirmiş hayvanlardır.http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgHem ağır işe tahammüllüdür, hem de uzun süre yorgunluk nedir bilmeden çalışırlar. Tabiat bilgini Darwin, Güney Amerika'nın dağlık bölgelerinde katır sürülerinin tecrübeli ve yaşlı kısrakların idaresinde yolhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgaldıklarını anlatır. Madrina olarak lâkaplandırılan bu kısrakların boynunda zil vardır. Katırlar madrina ya çok bağlandıklarından onları birbirinden ayırmak imkânsız gibi bir şeydir.

Not: Katır memeli hayvanlar grubuna irmez.Nedenide Katır kısır bir hayvandır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:44 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2