tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Memeliler (http://www.tualimforum.com/memeliler/)
-   -   Gagalı Memeli Ornitorenk (Ornithorhynchus anatinus) (http://www.tualimforum.com/memeliler/45066-gagali-memeli-ornitorenk-ornithorhynchus-anatinus.html)

Fenci 09.05.10 20:49

Gagalı Memeli Ornitorenk (Ornithorhynchus anatinus)
 
Gagalı Memeli Ornitorenk (Ornithorhynchus anatinus)

Ornitorenk veya platipus veya Türkçe'deki yaygın adıyla gagalı memeli (Ornithorhynchus anatinus), 39-60 cm boylarında, Doğu Avustralya ve Tazmanya'ya özgü bir yarı-deniz memelisidir.
Ornitorenkler, doğum yapmak yerine yumurtlayan memeliler olan tek deliklilerin hala var olan beş tanesinden biridir. (Diğer dördü ekidneler).http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgOrnithorhynchidae familyasının ve Ornithorhynchus cinsinin yaşayan tek temsilcisidir. Buna rağmen bazıları Ornithorhynchus cinsinehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgde ait olan fosil akrabaları bulunmuştur.
Yumurtlayan, ördek gagalı, kunduz kuyruklu, erkeklerinin arka ayağında zehirli bir mahmuzu olan buhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgmemeli keşfedildiği zaman doğabilimcileri çok şaşırmıştır. Ornitorenkler'in eşşizliği onu Avustralya'nın kanguru ve koala ilehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgberaber en belirgin sembollerinden biri yapar. Avustralya 20 sentinin arkasında resmi yer alır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:09 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2