tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > CANLILAR DÜNYASI > Hayvanlar Dünyası > Memeliler
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Memeliler Memeli canlı türleri hakkında bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Uzun Kuyruklu Gelincik (Mustela frenata)-Uzun Kuyruklu Gelincik Bilgiler ve Resimleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1154

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 24.05.10, 21:41   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Uzun Kuyruklu Gelincik (Mustela frenata)-Uzun Kuyruklu Gelincik Bilgiler ve Resimleri

Uzun Kuyruklu Gelincik (Mustela frenata)-Uzun Kuyruklu Gelincik Bilgiler ve Resimleri



Uzun Kuyruklu Gelincik (Mustela frenata)

Uzun kuyruklu gelincik, Birleşik Amerika'nın en yaygın gelinciğidir. Buralarda kakum'un yerini alır. Bulunduğu bölgeler Kanada'mn güney sınırından Güney Amerika'da Ekvador veya Peru'ya kadar uzanır.

Bu hayvanın tipik rengi derece derece siyaha kadar koyulaşan koyu bir kızıl kahverengidir. Tropikal Amerika gelinciğinin yüzünde at başlığını andıran beyaz bir leke vardır. Uzun kuyruklu gelincik, ancak yurdunun kuzeykesimlerinde kışın beyazlaşır. O zaman da başka bir tür olmasına rağmen, halk arasında kakum diye anılır.

Uzun kuyruklu gelincik, daha kuzey enlemlerin hayvanı olan kısa kuyruklu akrabasının aksine, açıklıkları tercih eder. Ona, kendisine yem olabilecek küçük hayvanların bol olduğu bölgelerde rastlıyoruz. Bazen bir günün içinde yiyecekpeşinde kilometrelerce yol alırsa da, genellikle on beş dönümü geçmeyen bir alan içinde gittikçe ihtiyaca göre yer değiştirir.

Bu küçük hayvanın aile hayatı öbür gelinciklerinki gibidir. Yerin altındaki sığ bir delikte barınır. İni genel olarak yüzeyin 15 santim kadar derinindedir. Kendisineyuva vazifesi gören odacık ise 25 - 30 santim kutrundadır. Gelincik, yuvasını, avlarının kürküyle astarlamayı ihmal etmez.

Uzun kuyruklu gelinciklerin çiftleşme mevsimi genel olarak haziran veya temmuzdur. Yavrularbundan 220 - 337 gün sonra dünyaya gelirler. Bir batında doğan yavru sayısı dörtle sekiz arasında oynar. Bir günlük yavru ortalama 3 gram ağırlığındadır. Bir sigaranın 1 gram çektiği göz önüne getirilirse,yavru gelinciklerin ne kadar hafif oldukları meydana çıkar. İki haftalık olunca vücutları ipek gibi beyaz bir kürkle kaplanır.

Yavru gelincikler hayatlarının otuz altıncı veya otuz yedinci gününde gözlerini açtıkları zaman, artık iyice gelişmeye yüz tutmuşlardır. Bu yavrular beş veya altı haftalıksütten kesilir ve on haftalık olunca yetişkin sayılırlar. Uzun kuyruklu gelincik'i inceleme konusu yapan tabiat bilginleri, anne ile babanın yavrulara beraber baktıklarını ve erkekle dişinin bütün hayatlarınıbir arada geçirmek üzere birleştiklerini ileri sürmenin hata olmayacağını söylemektedirler.

Yetişkin uzun kuyruklu erkek gelincik'in ağırlığı 180 gramı bulur, baş ve vücut uzunluğu ise genel olarak 25 santimdir. Kuyruk da 15 santime yakındır. 15 santimlik kuyrukbelki o kadar uzun değildir, ama öteki akrabalarıyla kıyaslanınca bu gelinciğe uzun kuyruklu demek uygun düşer.

Uzun kuyruklu gelincikler'in birçok çeşitleri bulunursa da, hepsi aynı türün alt türlerini meydana getirirler.Orta ve Güney Amerika'da en çok raslanan gelincik ise yüzünr de at başlığı şeklinde lekesi olanıdır.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bilgiler, frenatauzun, gelincik, kuyruklu, mustela, resimleri, uzun, uzun kuyruklu gelincik, uzun kuyruklu gelincik fotoğrafları, uzun kuyruklu gelincik hakkında genel bilgi, uzun kuyruklu gelincik özellikleri, uzun kuyruklu gelincik resimleri, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Kuyruklu Gelinlik Modelleri - 2012 Kuyruklu Gelinlikler Berfin Gelinlik-Damatlık Modelleri&Aksesuarları 1 13.05.12 19:48
Gelincik Resimleri - Gelincik Tarlası Resimleri - Gelincik Manzaraları Okyanus Manzaralar ve Doğa Resimleri 1 28.08.11 22:59
Gelincik - Gelincik Hakkında Genel Bilgi - Gelincik Resimleri Fenci Memeliler 0 09.06.10 21:30
Kokulu Gelincik (Mustela putorius)-Kokulu Gelincik Hakkında Genel Bilgi Fenci Memeliler 0 05.04.10 01:59
Uzun Kuyruklu Mavi Kelebek (Lampides boeticus) Fenci Böcekler 0 04.04.10 02:36


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:00 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2