tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Memeliler (http://www.tualimforum.com/memeliler/)
-   -   Hanoverian Atları-Hanoverian Atları Hakkında Genel Bilgi-Hanoverian Atları Resimleri (http://www.tualimforum.com/memeliler/45484-hanoverian-atlari-hanoverian-atlari-hakkinda-genel-bilgi-hanoverian-atlari-resimleri.html)

Fenci 24.05.10 21:59

Hanoverian Atları-Hanoverian Atları Hakkında Genel Bilgi-Hanoverian Atları Resimleri
 
Hanoverian Atları-Hanoverian Atları Hakkında Genel Bilgi-Hanoverian Atları Resimleri

http://img80.imageshack.us/img80/259...erianatlar.jpg

Hanoverian Atları

Türün Tarihçesi ve Orjini

Hanoverian, engel atlama, dresaj, konkur komple gibi binicilik dallarına yönelik olarak yetiştirilen ılık kanlı bir attır. Bu cins eski Hannover Krallığı'nın bulunduğu Kuzey Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde ortaya çıkmıştır. Eyalet harası 1735 yılında kurulmuş ve resmi kayıtlara 1888 yılında başlanmıştır. Şövalyelik ve çiftçilik için kullanılan atların kalitesinin arttırılması amacıyla Thoroughbredler yerel kısraklar ile çiftleştirilmiştir. Yıllarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgsonra daha atletik binek atına duyulan ihtiyaç nedeniyle uygunhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgolan diğer cinsler tanıtılarak Hanoverian atı oluşturulmuştur.

http://img7.imageshack.us/img7/2543/...rianatlar1.jpg

Bu at cinsleri arasında Arap atları ile Trakehner atları da bulunmaktadır. Yetiştirme stokuhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgatletik yapılı, kabiliyetli, düzgün vücut yapısına sahip, eğitilebilir ve iyi mizaçlı atlardan seçilmiştir. Hanoverian cinsi atlar doğal bir emplüsyonahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgsahiptir. Hafif ve elastik hareketleri ile yere sağlam basan adetası, ayaklarını karnına çekerek yaptığı süratlisi, yuvarlak ve ritmik dörtnalıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgvardır. Hanoverian atlarının yarışlarda yakaladığı başarılar yetiştirme programının iyi olduğunu kanıtlamıştır. (1992 Olimpiyatları'nda 13 madalya, peşpeşe 4 Dünya Yetiştiricilik Şampiyonası ödülü,http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgdresajda ve engel atlamada 5 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya)

Tarot 16.02.15 09:49

Hanoverian Atları-Hanoverian Atları Hakkında Genel Bilgi-Hanoverian Atları Resimleri
 
Hanoverian Atları-Hanoverian Atları Hakkında Genel Bilgi-Hanoverian Atları Resimleri

Teşekkürler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:12 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2