tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Memeliler (http://www.tualimforum.com/memeliler/)
-   -   Yerdomuzu (Aardvark) - Karınca Yiyen Hakkında Genel Bilgiler (http://www.tualimforum.com/memeliler/46620-yerdomuzu-aardvark-karinca-yiyen-hakkinda-genel-bilgiler.html)

Fenci 13.07.10 23:21

Yerdomuzu (Aardvark) - Karınca Yiyen Hakkında Genel Bilgiler
 
Yerdomuzu (Aardvark) - Karınca Yiyen Hakkında Genel Bilgiler

Yerdomuzu (Orycteropus afer), anavatanı Afrika olan orta büyülükte bir memeli hayvan. İsmi Afrikancada yer domuzu anlamına gelen aardvark kelimesinin Türkçe'ye çevirilmesiyle olusturulmuştur. Bu isim dilimize de aynen çevirilerek girmiştir . Ancak yerdomuzu biyolojik sınıflandırma olarak domuz ile yakın akraba değildir ve kendine has bir takıma konulmuştur.

Bir gece hayvanıdır ve neredeyse yalnızca karınca ve termit yiyerek beslenir. Bu yüzden ülkemizdehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkarıncayiyen adı ile de anılır. Yerdomuzu tarafından yenilen tek meyve ise Yerdomuzu hıyarı olarak bilinen meyvedir.

Yaşam Alanları
Sahra Çölü'nün güneyinde yaşarlar. Yani Afrika kökenli bir hayvandır. Çölde yaşamazlar. Çalılıklar ve savanaların besin bulunabilen bulunurlar. Aynı zamanda ormanda da yaşarlar.

Özellikleri
Karınca çekmeye yarayan uzun bir ağzı vardır. Dinozorlara benzeyen bir kuyruğa ve tüylü bir vücudahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgsahiptir. Genellikle ağırlıkları 40 ila 65 kilogram ve boyları da 1 ila 1.3 metre arasındadır ancak oldukça ağır ve uzun olan kuyruğu ile beraber 2.2 metreyi bulur.

http://img8.imageshack.us/img8/9764/yerdomuzuxm7.png


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:32 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2