tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Memeliler (http://www.tualimforum.com/memeliler/)
-   -   Lama - Lamalar Hakkında Genel Bilgi - Lama Resimleri - Lamaların Özellikleri (http://www.tualimforum.com/memeliler/46634-lama-lamalar-hakkinda-genel-bilgi-lama-resimleri-lamalarin-ozellikleri.html)

Fenci 14.07.10 00:43

Lama - Lamalar Hakkında Genel Bilgi - Lama Resimleri - Lamaların Özellikleri
 
Lama - Lamalar Hakkında Genel Bilgi - Lama Resimleri - Lamaların Özellikleri

Lama (Lama glama), devegiller (Camelidae) familyasından Güney Amerika’nın dağ ve çayırlarında toplu halde yabani olarak yaşayan Guanako’dan evcilleştirilmiş gevişgetiren bir otçul hayvan türü. Aslında koyuna çok benzer ama develerin yakın akrabası olunduğu bilinmektedir.

http://img5.imageshack.us/img5/9721/...aguanicim1.jpg


Özellikleri

Lama genel olarak 1-2 m boyunda olup, 15 cm uzunluğunda bir kuyruğa sahiptir. Tükürmesi meşhurdur. Omuzları yerden 1-2 metre yüksektir. Ağırlığı 70-140 kg civarında olup, narin bir vücudu, uzun bir boynu ve uzun ince bacaklarıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgvardır. Develerden farklı olarak sırtında hörgüç bulunmaz. Başı küçüktür, uzun bir çene kısmı, uzun kulakları ve fırlamış gözleri vardır. Postu kaba ve yünlüdür. Dişilerde tüyler boyun ve ayaklarda kısadır. Tüküren bir hayvandır.

Üreme

Ağustos ve eylül aylarında çiftleşirler. Gebelik 11 ay sürer. Yeni doğan yavru anne tarafındanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgdört ay emzirilir. Lama 2.5 - 3 yaşlarında üremeye başlar.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:46 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2