tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Mersin (http://www.tualimforum.com/mersin/)
-   -   Anamur İlçesi-Mersin Anamur İlçesi (http://www.tualimforum.com/mersin/42034-anamur-ilcesi-mersin-anamur-ilcesi.html)

Kedi 29.12.09 03:31

Anamur İlçesi-Mersin Anamur İlçesi
 
Anamur İlçesi-Mersin Anamur İlçesi

ANAMUR
Türkiye'nin güney ucunda bulunur. En ünlü meyvesi muzdur. Ancak, Anamur'da tropikal iklim bitkilerinin hemen hepsi yetişmektedir.Yıllık sıcaklık ortalaması ise 24 ile 19derece arasında gidip gelmektedir Ayrıca Anamur, tarihi ve turistik yerleri, uzun plajı ve temiz denizi ile ünlüdür.

Kıyısı ve tarihi güzellikleri ile Türkiye'de daha değeri anlaşılamamış ender tatil yerlerinden biridir. Sahillerinin nesli tükenmek üzere olan deniz kaplumbağalarının(caretta caretta) yumurtlama alanı olması ve akdeniz foklarının bir kolonisinin burada yaşaması ilçenin ilgi çekici özelliklerindendir.

Mamure Kalesi, Anamurium ve Titiapolis antik kenti,Köşekbükü Mağarası Anamur'da gezilmesi gereken başlıca yerlerdir. İlçenin nufusu 2000 yılı sayımına göre 83.864 kişidir.(Karaman'ın ermenek ilçesinden bu ilçeye göçenler nüfus sayımında ermenekte yazılmaktadırlar. bu sebepten nüfusu daha kalabalıktır..) Muz üretimini genel olarak seralarda saglayan Anamur'da sera uretimi 1995'ten sonra yayginlasmaya baslamistir.Türkiyenin çilek ihtiyacının %40 gibi büyük bir kısmı da Anamur'dan karşılanır. Yetersiz ulaşım koşulları nedeniyle yabanci turistler tarafindan cok fazla ilgi cekmeyen Anamur, yerli turizm acisindan gelismistir. İlçenin birçok bölgesinde yerli turistlerin yilin belli aylarinda ikamet ettigi siteler bulunmaktadir. Yaz aylarinda Anamur'da Ankara ve Konya'dan gelen birçok yerli turist görülebilir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:15 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2