tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Mezeler (http://www.tualimforum.com/mezeler/)
-   -   Ciğer Pate (http://www.tualimforum.com/mezeler/17662-ciger-pate.html)

FORUMCU 01.11.08 14:17

Ciğer Pate
 
MALZEMELER
1 kg tavuk ciğeri
100 gr çiğ krema
1 çorba kaşığı konyak
1 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı limon suyu
1 adet bir küçük soğan
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
tuz karabiber

HAZIRLANIŞI
Tavuk ciğerlerine soğan tuz ve karabiberi katıp bir tencereye koyun üstlerini örtecek kadar suyla on beş dakika haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra mikserle tüm malzemelerle birlikte kanştırın tavuk suyu kıvamını bulana kadar azar azar ilave edin ve buzdolabında dinlendirin.Tavuk ciğerinin hazmı kaz ciğerinden daha kolaydır. Ancak ciğer haşlandıktan sonra süzülerek elde edilen suyu kullanmamak gerekir.



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:29 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2