![]() |
Taze Bakla Ezmesi Malzemeler 1 kg. taze iç bakla 15 çay bardağı sızma yağ 1 adet büyük soğan 1/2 kahve fincanı limon suyu 3 tatlı kaşığı toz şeker 1/2 demet dereotu Tuz Yemeğin Tarifi Taze baklanın iç kabuklarını soyun. Yıkadıktan sonra tencereye koyun. Dörde bölünmüş soğan sızma zeytinyağı limon suyu tuz şeker dereotunun yarısı ve 3 su bardağı su ekleyin. Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin. Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendırda karıştırarak püre haline getirin. Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup buzdolabında 1 - 2 saat bekletin. Taze bakla ezmesini servis tabağına ters çevirerek çıkarın üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:08 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2