tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Motorlu Araçlar Resimleri (http://www.tualimforum.com/motorlu-araclar-resimleri/)
-   -   Lamborghini Cheetah - Lamborghini Cheetah Resimleri (http://www.tualimforum.com/motorlu-araclar-resimleri/39492-lamborghini-cheetah-lamborghini-cheetah-resimleri.html)

Kedi 13.11.09 18:50

Lamborghini Cheetah - Lamborghini Cheetah Resimleri
 
Lamborghini Cheetah - Lamborghini Cheetah Özellikleri - Lamborghini - Cheetah - Lamborghini Cheetah Resimleri



Lamborghini Cheetah Lamborghini firmasının tasarladığı ilk arazi taşıtıdır. Mobility Technology International firması ile yapılan anlaşma çerçevesinde tasarlanan aracın asıl üretim amacı ABD Ordusu için her türlü arazi şartında kullanılabilecek bir araç bulmaktı. Aracın ana tasarımı aslında 1970 yılında ordu için MTI tarafından geliştirilen ve FMC firması tarafından üretilen XR 311 modelidir. Bundan ötürü FMC tarafından MTI ve Lamborghini aleyhine 1977 yılında yasal işlem başlatılmış olsa da, aeaç o seneki Cenova Otomotiv Fuarında araç izleyicilerin beğenisine sunuldu. XR 311 ve Cheetah modelleri ileride üretilecek Humvee aracının atası sayabiliriz.


Cheetah ilk olarak San José, Kaliforniada üretilmiş ardından Lamborghini firmasının bulunduğu Sant'Agata gönderilerek araç üzerinde son değişklikler yapıldı. Araçta 180 bglik 5.9 litre hacmine sahip büyükçe bir Chrysler motor bulunuyordu. Motor aracın arka kısmına monte edilmişti. Şanzıman sistemi 3 ileri 1 geri vitesli ve otomatikti. Aracın gövdesi fiberglastan yapılmaydı. İçerisinde tam techizatlı sürücü dahil dört kişiye yetecek yer vardı.

Araç motorun arka kısıma yerleştirilmesinden ötürü kendisi ile aynı ağırlığa sahip (2042 kg) araçlar içerisinde en az çekiş gücüne sahip olandı.

ABD Ordusu yaptığı denemelerin ardından deneme olarak üretilen Cheetah aracının tamımiyle hasara uğradığını bildirmiştir. Tamamiyle hasar kelimesinden kasıt araç hiçbir zaman Lamborghini veya MTIye geri gönderilmemiştir.

Sonunda BAD ordusu ** General tarafından üretilen ve bu araca çok benzeyen HMMWV modelini almaya karar verdi.

Aslında bu projenin başarısız olmasında Lamborghini firmasının BMW adına üreteceği M1 siparişinin iptal edilmesi üzerine mali sıkıntıya girmesi etkili olmuştur.

Lamborghini daha sonra Lamborghini LM002 (Lamborghini Countach ile aynı tasarıma sahip ancak önde 12-silindirlik motor bulunmaktadır) modelini üretmiştir.


Secenekler
Tavan ve Kapı Aparatı
Turboşarj Aparatı
Elektrikli Vinç Aparatı
Polis Aracı Aparatı
Zırhlı (Kevlar) Tavan Aparatı
Zırhlı (küçük kalibreli) Yakıt Deporsu ve Radyatör
Silah Kaide Aparatı


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:24 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2