tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Msn Hata Kodları,Çözümleri Yardım (http://www.tualimforum.com/msn-hata-kodlaricozumleri-yardim/)
-   -   Windows 7 MSN Sorununu Çözün (http://www.tualimforum.com/msn-hata-kodlaricozumleri-yardim/28613-windows-7-msn-sorununu-cozun.html)

tualim 14.04.09 05:56

Windows 7 MSN Sorununu Çözün
 
Microsoft'un en yeni işletim sisteminde, Messenger programının görev çubuğunda fazladan yer kaplaması canınızı sıktıysa çözümü burada.

Yeni heyecanlara açık biriyseniz, Microsoft'tan sürekli torrent ağlarına ve Rapidshare gibi paylaşım sitelerine sızan Windows 7 sürümlerini denemişsinizdir. Ancak Windows 7'ye Windows Live Messenger sohbet programını kurduğunuzda, zaten büyükçe simgelerle iyice daralan görev çubuğunuzun(ekranın altındaki Başlat tuşu, hızlı başlatma ve sistem tepsisi gibi bölümlerin olduğu bar) daha da yetersiz hale geldiğini göreceksiniz.

http://static.shiftdelete.net/img/ar...1239541561.jpg

Zira biri Windows Live profiliniz, biri de Messenger ana penceresi olmak üzere Windows Live Messenger, görev çubuğunda iki pencerelik alan kaplıyor. Siz de kendinize yeterli alanı açmak için görev çubuğunda tek bir MSN penceresi görmek istiyorsanız, takip etmeniz gereken adımları resimlerle anlatıyoruz.


Arama Özelliğini Kullanın

Sol altta yer alan Başlat tuşuna(Windows sembolünün olduğu tuş) tıklayın. Search programs and files yazan kısma Windows Live Messenger yazın. Çıkan sonuçlarda en üstte Programs sekmesinde bulunan Windows Live Messenger'a sağ tıklayın ve açılan kontekst menüden Properties'e tıklayın.

http://static.shiftdelete.net/img/ar...1239541643.jpg
Uyumluluğu Düzenleyin

Açılan ayar penceresinde üstte yer alan sekmelerde Compatibility yazanı bulun ve tıklayın. "Run this program in compatibility mode for:" yazan kutucuğu işaretleyin ve hemen altında aktif hale gelen bölümden Windows Vista'yı seçin. Bu işlemin ardından hiçbir değişiklik yapmadan Apply'e tıklayın. Sonrasında OK tuşuna basarak çıkın.

http://static.shiftdelete.net/img/ar...1239541682.jpg
Mutlu Son!

Artık görev çubuğunuzda Windows Live Messenger için aşağıdaki resimde görüldüğü gibi sadece tek bir pencere görüntülenecek.

http://static.shiftdelete.net/img/ar...1239541721.jpg

Siz de Windows 7'ye alışmaya çalışıyorsanız ve nasıl değiştirileceğini bir türlü bulamadığınız ayarlar varsa bize sorun, adım adım resimlerle anlatalım. Hem siz faydalanın, hem diğer SDN okuyucuları Windows 7'nin sırlarını öğrensin.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:19 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2