tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Muğla (http://www.tualimforum.com/mugla/)
-   -   Muğla Yaylaları (http://www.tualimforum.com/mugla/98688-mugla-yaylalari.html)

Kedi 17.07.12 19:31

Muğla Yaylaları
 
Muğla Yaylaları



Köyceğiz - Ağla Köyü (Yaylası)
Ulaşım: Köyceğiz'in doğusunda yer alan Yayla köyüne, 4 kilometresi asfalt, 8 kilometresi stabilize yol ile ulaşılabilir. Köyceğizden minibüs bulunmaktadır.

Özellikleri: Asırlık çam, çınar ağaçları, meyve ve sebze bahçeleri ile içice olan yayla köyüne, Köyceğiz halkı, yoğun olarak gidip, doğayla bütünleşmiş ahşap yayla evlerinde tatillerini geçirmektedirler. Kır kahve ve lokantaları, PTT acentesi, bakkalların hizmet verdiği köyde, Ağustos ayının 13'den sonraki ilk perşembe günü 'Mahya Şenlikleri' yapılmaktadır. Yayla ile Çiçekbaba yaylası arasında ki 18 kilometresi trekking yolu bilinen bir güzergahtır. İçekbaba yaylasında bulunan göl kıyısı kamp kurmak için elverişlidir.

Konaklama-Yeme-İçme: Temel ihtiyaçları yayladan sağlamak mümkündür.




Fethiye - Karabel ve Kuyucak Yaylaları
Ulaşım: Fethiye - Korkuteli - Antalya karayolunun 49. kilometresinden güneye dönülerek 3 kilometrelik stabilize yolla ulaşmak mümkündür. Fethiye - Korkuteli - Antalya arasında çalışan vasıtalarla yaz kış gidilebilir.

Özellikleri: Hiç bir yapının bulunmadığı, tamamen bakir olan yayla; dağ çayırları, kır çiçekleri, sedir ve asırlık ardıç ağaçları ile kaplıdır. Anadolu'da yayla geleneğini yüzyıllardır sürdüren Yörükler, yüksekliği 1. 300 m. olan bu bereketli yaylada, kıl çadırlarını kurarak 5 ay hayvanlarını otlatmaktadırlar.

Konaklama-Yeme-İçme: Çadır ve temel ihtiyaç malzemeleri getirilmelidir.




Fethiye - Baba Dağı
Ulaşım: Fethiye'den - Ölüdeniz'e giden asfalt yolun 6. kilometresinden güneydoğu istikametine dönülerekçam ormanları içinden geçen 17 kilometrelikdağ yolundan ulaşılmaktadır.

Özellikleri: 1. 700 m yüksekliğindeki Baba dağı'nda, yamaç paraşütü sporu yapılmaktadır. Mayıs ayı sonunda doğal ortamda yetişen kırmızı renkli Toros lalelerinin ve diğer kır çiçekleri süslediği Baba Dağı kampçıların ve yamaç paraşütü yapanların yoğun ilgisini çekmektedir.

Konaklama-Yeme-İçme: Çadır ve temel ihtiyaç malzemeleri getirilmelidir.




Fethiye - Dokuzgöl Yaylası
Ulaşım: Fethiye'nin 25 km. güneydoğusunda bulunan yayla köyüne, yaz aylarında günün belirli saatlerinde Fethiye'den ulaşmak mümkündür.

Özellikleri: Fethiye halkının ve civar köylerden gelen Yörüklerin yaylası olan Dokuzgöl, tamamen bakir durumdadır. Temiz havası, zengin doğası ile görülmeye, gezilmeye değer bir yayladır.

Konaklama-Yeme-İçme: Çadır ve temel ihtiyaç malzemeleri getirilmelidir.




Kavaklıdere - Gökçukuru Yaylası
Ulaşım: Kavaklıdere ilçesinin güney-güneydoğusunda bulunan yaylaya, orman içinden geçen 14 kilometrelik stabilize yolla ulaşım sağlanmaktadır. İlçeden ulaşım aracı bulmak mümkündür.

Özellikleri: 1. 700 m. yükseklikte bulunan yayla, tamamen bakir olup, çam ağaçları, dağ çayırları ve kır çiçekleri ile kaplıdır. Doğal ortamda yetişen Toros lalelerinin (kırmızı ve ebruli renkli) bulunduğu yaylada, Kavaklıdere ilçesinde üretilen bakır el sanatlarından hediyelik eşya satın almak mümkündür. Yaylada TV vericisi bulunmaktadır.

Konaklama-Yeme-İçme: Orman Bakanlığı'nca yaptırılan oberj biçiminde, genellikle sporculara hizmet veren konaklama ünitesi bulunmaktadır. Yayladan temel ihtiyaç malzemeleri temin etmek mümkündür.



Menteşe Beldesi - Yerküpe Yaylası
Ulaşım: Menteşe Beldesi'nin güneydoğusundaki yaylaya 8 kilometrelik stabilize yolla ulaşılmaktadır. Beldeden ulaşım aracı bulunabilir.

Özellikleri: Çam ormanları, çınar ağaçları çevrelenmiş yaylada yöre halkının kullandığı basit yayla evleri bulunmaktadır. İçinde sarkıt ve dikitlerin bulunduğu, iki çıkışı olan yeraltı mağarası da ayrı bir özellik vermektedir.

Konaklama-Yeme-İçme: Kamp için temel ihtiyaç malzemeleri Menteşe Beldesinden karşılanabilir.




Menteşe Beldesi - Ötekaya Yaylası
Ulaşım: Menteşe Beldesi'nin kuzeybatısındaki yaylaya 4 kilometrelik stabilize yolla ulaşılmaktadır. Beldeden minibüs ve taksi bulunabilir.

Özellikleri: 900 m. yüksekliğindeki yayla çam ormanları ile çevrelenmiştir. Meyve ağaçları ve sebze bahçeleri ile bütünleşmiş yayla evleri, taş ve ahşap malzemeden yapılmıştır. Yayla sakinleri tarafından dokunan ünlü Menteşe halılarından satın almak mümkündür.

Konaklama-Yeme-İçme: Kamp için temel ihtiyaç malzemeleri Menteşe Beldesinden karşılanabilir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:31 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2