tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Müzik Haber (http://www.tualimforum.com/muzik-haber/)
-   -   Güldünya Şarkıları (http://www.tualimforum.com/muzik-haber/20303-guldunya-sarkilari.html)

Güllü 25.11.08 23:32

Güldünya Şarkıları
 
25.11.2008 01:33:37 - (11)
Türkiye’nin en önemli kadın vokalleri ’’Güldünya Şarkıları’’ albümü için bir araya geldi


Türkiye'nin en önemli kadın vokalleri ''Güldünya Şarkıları'' albümü için bir araya geldi. Genç yaşta ailesinin istemediği biriyle birlikte olduğu için sokak ortasında kurşunlanan ve ölmeyince ağabeyleri tarafından hastanede öldürülen Güldünya Tören, kadına yönelik şiddetin sembolü oldu. Bu yüzden de kadına yönelik şiddete karşı yapılan bu albüme de ismini verdi.


Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nazan Öncel, Emel Müftüoğlu, Aynur, Zuhal Olcay, Aylin Aslım, Nilüfer, Şebnem Ferah, Şevval Sam, Rojin, Ayten Alpman ve Funda Arar"ın yorumladığı eski ve yeni şarkılardan oluşan albüm DMC etiketiyle müzik marketlerdeki yerini alacak. Albümde Nazan Öncel bir işçi kızının hikayesini anlatan "Leyla", Ajda Pekkan Şehrazat imzalı "Kadın Dediğin", Şevval Sam ise sözü ve müziği kendisine ait ""Kibritçi Kız"" isimli yeni şarkılarıyla yer aldılar.
Sezen Aksu Aylin Aslım"ın "Güldünya"sını, Aylin Aslım Nilüfer"in "Karar Verdim"ini, Nilüfer Ajda Pekkan"ın "Sana Ne Kime Ne"sini, Şebnem Ferah Sezen Aksu"nun "Masum Değiliz"ini , Rojin Şebnem Ferah"ın "Sil Baştan"ını, Funda Arar Zuhal Olcay"ın "Dünden Sonra Yarından Öncesi"ni, Zuhal Olcay da Funda Arar"ın "Neyse"sini yeniden yorumladı. Ayten Alpman "Ve Tanrı Kadını Yarattı" isimli şarkısını 40 yıl sonra yeniden seslendirirken, Aynur da eski bir Kürt ezgisi olan "Qumrike / Kumrucuk" ile albüme katkıda bulundu. Albümün açılış şarkısı "Kadınlar Vardır" ise bir kadın marşı. Güncel Hukuk Dergisi Yazıişleri müdürü, avukat Filiz Kerestecioğlu"na ait marş, Mustafa Ceceli aranjesiyle Nazan Öncel, Aylin Aslım, Aynur, Nilüfer, Zuhal Olcay, Sezen Aksu ve Rojin"in bir araya gelerek oluşturduğu koro tarafından seslendirildi.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:01 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2