tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Namaz ve Abdes (http://www.tualimforum.com/namaz-ve-abdes/)
-   -   Kutuplara Yakın Yerlerde Yatsı ve Sabah Namazı Nasıl Kılınır ? (http://www.tualimforum.com/namaz-ve-abdes/20560-kutuplara-yakin-yerlerde-yatsi-ve-sabah-namazi-nasil-kilinir.html)

Tuna 28.11.08 18:50

Kutuplara Yakın Yerlerde Yatsı ve Sabah Namazı Nasıl Kılınır ?
 
Kutuplara Yakın Yerlerde Yatsı ve Sabah Namazı Nasıl Kılınır ?

Hanefi’de vakit, namazın hem şartı, hem de sebebi olduğu için, sebep bulunmayınca, yani vakit girmeyince, o namaz farz olmaz. Vakti girmediği için de kılınmaz. Kaza etmek de gerekmez; fakat bazı âlimlere göre, bu iki namazı kılmak farzdır. İhtiyata riayet etmek çok iyi olur.

Bu bakımdan bu iki namaz, (Vaktine yetişip de kılamadığım son yatsı ve son sabah namazının farzını kılmaya) diye niyet edilerek kılınmalıdır. Bu iki namazı, vakitlerinin başladığı en son günün vakitlerinde kılmak iyi olur. Yani, bu iki namaz vaktinin başlamadığı zamanlarda, daha önce vakitlerinin girmiş olduğu en son günün vakitlerini esas alarak kılınır.




Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:32 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2