tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Network ve İnternet (http://www.tualimforum.com/network-ve-internet/)
-   -   Adım Adım Video Cd'leri Kopyalamak (http://www.tualimforum.com/network-ve-internet/22744-adim-adim-video-cdleri-kopyalamak.html)

Mavi Lord 17.12.08 11:50

Adım Adım Video Cd'leri Kopyalamak
 
ADIM ADIM VİDEO CD'LERİ KOPYALAMAK
DVD kullanımına geçmek ve bu arada da eski video cihazınızdan kesin olarak kurtulmak istiyorsanız,eski video kasetlerinizi Video-CD'lere dönüştürebilirsiniz.Bu format pek çok harici DVD Player tarafından da tanınacaktır.
1-Bu işlemi gerçekleştirmek için bir televizyon kartına ve Virtual Dub gibi bir freeware görüntü yakalama yazılımına ihtiyaç duyacaksınız.TV kartınızı Video cihazının çıkışıyla bağlayın ve Virtual Dub'da File/Capture Avi'yi seçin.Video/Format tan Video-CD çözünürlüğü olarak 352*288'i ve piksel biçimi olarak da RGB24'ü seçin.
2-Ses verilerini sıkıştırılmamış WAV formatında kaydedin.Resim dosyaları için bir sıkıştırmaya ihtiyaç duyacaksınız.Bu işlemi ücretsiz olarak temin edebileceğiniz Pegasus PicVİdeo-MJPEG-Codec'Ie halledebilirsiniz Kalite seviyesini 16 olarak seçin. Bu ayarlarla kaydettiğiniz yaklaşık 80 dakikalık bir film sabit diskiniz üzerinde dört gigabayta yakın yer kaplayacaktır.
3-Filmin bir tek CD'ye sığabilmesi için dosyayı Video-CD formatına dönüştürmelisiniz. Dosyalar MPEG-1 standardında sıkıştırılacaktır.Bu işlem içinse TMPEG olarak da bilinen ücretsiz Tsunami MPEG-Encoder yazılımını kullanabilirsiniz.Load komutuyla Video-CD profilini yükleyin.Video-CD'lerde hata düzeltme gerekmediğinden normal CD-ROM'lara 700Mbayt sığdırmak mümkün.Bu da yaklaşık 70 dakikalık bir filme denk geliyor.
4-Basit Video-CD'lerden daha yüksek resim kalitesini Super-VCD formatı vaadediyor.Sistem verileri MPEG-2 formatında sıkıştırarak DVD gibi çalışıyor.Ayrıca iki ses kaydı ve farklı kanallar kullanılıyor. Freeware Encoder olarak bbMPEg gösterilebilir. S-VCD'lerin normal VCD'ler karşısındaki en büyük dezavantajı iki kat yüksek dosya boyutu. DVD'ye yakın kaliteye ulaşmak pratikte bir CD'ye ancak 40 dakikalık görüntünün sığabilmesine yol açıyor.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:00 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2