tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Ocak (http://www.tualimforum.com/ocak/)
-   -   21 Ocak (http://www.tualimforum.com/ocak/4635-21-ocak.html)

Okyanus 07.04.08 11:18

21 Ocak
 
http://img365.imageshack.us/img365/5080/ataturkfn6.png

21 OCAK


1938 - Atatürk'ün, trenle Ýzmit üzerinden Derince'ye geliþi, buradan Akay vapuru ile Yalova'ya geçiþi ve yeni yapýlan Termal Otel'in ilk misafiri oluþu.

1936 - Atatürk'ün, akþamüzeri Anadolu Kulübü'ne, akþam Karpiç'e gidiþi.

1935 - Atatürk'ün, akþam Ýsmet Ýnönü ile beraber trenle Ankara'dan Ýstanbul'a hareketi.

1933 - Atatürk'ün, Bandýrma'dan Balýkesir'e geliþi, Valiliði, Belediye'yi, Kolordu Karargâhý'ný ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni ziyareti.

1932 - Atatürk'ün, öðleden sonra Dolmabahçe Sarayý'ndan otomobille hareket ederek Fatih ve Þiþli taraflarýnda bir gezinti yapmasý.

1923 - Atatürk'ün, Bursa Lisesi öðretmenlerinin, þerefine verdiði çayda öðretmenlerle görüþmesi.

1922 - Atatürk'ün, Ankara'da "Ýzmir Yurdu Cemiyeti"nin tertiplediði çayda, Yurt'un fahrî baþkanlýðýný kabul ediþi nedeniyle konuþmasý: "...Yurt'un, Ýzmir'in içinde vazife göreceði güne kavuþacaðýz. O gün uzak deðildir!"

1921 - Ethem'in kardeþi Tevfik Bey Yunanlýlarla bir teslim anlaþmasý imzaladý.

1920 - Atatürk'ün, Kâzým Karabekir'e telgrafý: "Ýsmet Bey en nazik ve mühim bir devreye girdiðimizi göz önüne alarak bizi kýymetli çalýþmasýndan yararlandýrmak ve bu devrenin geliþmesine kadar Heyet-i Temsiliye'de bulunmak üzere gelmiþtir. Hep beraber gözlerinizden öperiz."
Atatürk'ün, çalýþmalarý hakkýnda bilgi sunan Anadolu Kadýnlarý Müdafaa-i Vatan Cemiyeti'ne telgrafý: "...Vatanperver giriþimlerinizi takdir ve tebrik ediyoruz."
Harbiye Nazýrý Cemal Paþa'nýn, Atatürk'e telgrafý: "Ýngilizler, hükümete verdikleri bir notada, benim ile Cevat Paþa Hazretlerinin vazifeden çekilmekliðimizi istediler. ...Vaziyet benim ile Cevat Paþa'nýn çekilmemizi gerektirdi. Kabineyi müþkül duruma sokacak bir harekette bulunulmamasýný rica ederim. Aksi halde vaziyet, tasavvur ettiðimizden daha tehlikeli olur


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:18 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2