tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > OYUN > Online Oyunlar > OGame
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

OGame OGame, Bilgisayar ve video oyunları, Dil, Oyun, Taslak, Web tarayıcısı, Gameforge, İttifak hakkında paylaşım


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
O Game Kuralları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1614

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 31.08.08, 08:35   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart O Game Kuralları


1 Kayitlar
I Bir Kayit Basina Birden Cok Kullanici

Yani ayni kaydin birden çok kullanici tarafından kullanılması kesinlikle yasaktir. Bir kayit ancak o kaydin üzerine kayitli oldugu üye tarafindan kullanilabilir.

Istisna: Asagidaki kurallar icinde Bakicilik:

II Kayit Bakiciligi
Su kurallara uyuldugu takdirde kayit bakiciligina izin verilir: 1. En fazla toplam 48 saatlik ( gercek zaman birimi ile ) bir süre icin yapilabilir. 2. En fazla bir kayida bakicilik yapilabilir (yani bir kisi tarafindan ayni anda azami 2 kayit yönetilebilir,biri bakici üyenin kendi kaydi digeri de gecici süre icin bakicilik yaptigi kayit) Bakici ve bakicilik yapilan üyenin ayni Evrende oynamalarinda bir sakinca yoktur. 3. Bakiciligin sona ermesinden sonra yeni bir kayda bakicilik yapabilmek icin en az 7 gün gecmesi gerekir. 4. Bir kayit bir kere bakiciya birakildiktan sonra yeniden bakiciya birakilabilmesi icin en az 7 gün gecmesi gerekir. 5. Eger 2 günden daha uzun süre oyuna giremeyeceksen,bakicilik yerine Tatil Moduna gecmen gerekir, bakicilik en fazla 2 gün icin yaptirilabilir.Lütfen bunu sakin unutma ! 6. Bir kaydin e-posta adresinde ve oyuncu sifresinde, bakicida oldugu süre icinde hic bir degi***lik yapilamaz.
Bakici Modunda olan kayitlarda bu süre icinde filolar kullanilamaz. Yani sadece ,gezegenler arasi nakliye olmadan, hammaddelerin yeni bina yapimina ve arastirmalarin devam ettirilmesi icin kullanimina izin var. Bu noktada tek bir istisna var: Eger bakicilik yapilana cok güclü ve de büyük bir filo tarafindan saldiri yapilirsa , o zaman bu filonun baska yere kacirilarak kurtarilma maksadiyla haraket ettirilmesine izin var. Ama bu olay sirasinda da yabanci bir gezegene ya da harabe alanina ucmak kesinlikle yasaktir.Kendi müttefiklerinin, ittifak kanatlarinin, anlasmali ortaklarin ve karsilikli baris anlasmasi yapilan ortaklarin filolari düsman filolari olarak kabul edilmez. (burada ölcü olan ittifak-tag i degil ittifakin kendisidir . yani ittifaktan, saldirabilmek icin kisa süreli ayrilmis olman, bir seyi degistirmez).

Bu kurallarin disina cikilmasi durumunda Multi-Kayit (yani bir kisinin birden cok kayit acmasi durumu) yapmissin gibi degerlendirilecek.

III Multi-Kayit ( Bir üyenin birden cok kaydi olmasi )

Her oyuncu Evren basina sadece 1 kayit acabilir. Multi-Kayitlar tespit edildikleri anda silinmek için dondurulurlar. Aktif ya da pasif, saldiri ya da hammade tarlasi, yani ne olarak kullanilirsa kullanilsin birden cok kayit acmak kesinlikle yasaktir! Eger bir IP adresi üzerinden birden cok oyuncu baglaniyorsa (Örnek: Okul, Yurt, Aile) , süpheli bir durumun ortaya cikmasinda bu IP adresinden birden cok oyuncunun baglandigini kanitlamak o oyuncularin sorumlulugundadir( aksi taktirde burdan acilan tüm kayitlar dondurulur ). Yani IP ayni olur, ve bunun disinda o IP üzerinden oynanan oyunlar da paralellik gösterirlerse, ceza gerektiren sorunlu bir durum ortaya cikar. Multi altinda ceza alan kayitlar silme moduna gecirilir.

IV Kayit Degisimi
Bir kaydin sahibi o kayittaki devamli e-posta adresinin sahibiyle ayni kisidir. Kayıt devri için kaydın süreklü e-posta adresinden Üst Oyun Operatörüne;

*Devredilecek hesap adı,
*Devredilecek hesapın geçerli mail adresi,
*Devredilen hesap adının yeni sahibinin mail adresi,
*Devredilen hesabın varsa yeni adı,
bilgilerini içerecek mail adresi atılması ve onay beklenmesi şarttır.
Devredilen hesabın daha önce verilmiş olan cezaları hesabın yeni sahibinede geçicektir. (Örneğin; Hesap daha önce 2 kez hakaretten ceza almış ve yeni sahibi 1 kez hakaret etmişse hesap silinmek üzere kapatılır.)

V IP-Check in Passifize Edilmesi
IP Kontrolünü devre dışı bırakmış kayitlarin kayiplari oyun sorumluları tarafından gözardı edilir. IP Kontrolü ancak oyunun kurallarına uygun olarak yapilirsa devredışı bırakılabilir. Kayıt sahibi IP Kontrolünü devre dışı bıraktığında oyun sorumlularının bu konu hakkındaki sorularını cevaplamakla yükümlüdür. Operatör bu açıklamardan tatmin olmadığı takdirde oyuncuya yaptırım uygulama hakkına sahiptir.

§2 Bug Kullanimi
Bug kullanimi ( yani oyunun programindaki hatalari bulup, bunlari bir sekilde kendi lehine kullanmak ) kesinlikle yasaktir. Her oyuncu buldugu programlama hatalarini vakit kaybetmeden Admine yada Üst Oyun Operatörüne bildirmekle yükümlüdür. Bu hatalari cikar amacli kendi lehine kullananların kayıtları silinmek üzere dondurulacaktır. Buldukları bugları düzelmeksizin oyuncularla paylaşmak bugtan yararlanmak sayılır ve hesapları silinmek üzere dondurulur.

§3 Oyun Teknigine Müdahaleler
Oyun oynanabilirliğini aksatan, ya da aksatmaya calisan her türlü yöntemin kullanimi yasaktir. Özellikle otomatik ya da yari otomatik Script kullanimi( mesela bilgi bankasina sürekli soru yönelten, oyun icinde yardimci mekanizmalar ve olusumlar ayarlayan) kesinlikle yasaktir. Bu kurali ihlal eden oyundan atilir. Sisteme verilen zararın tazmini için yasal yollara başvurulabilir. (GIS e bak lütfen).

§4 Santaj
Oyun yapısı içerisinde, oyun iletişim ve haberleşme alanlarında gerçek hayata ilişkin şantaj ve tehditler boyutuna göre oyun sorumluları tarafından hesabı geçici bir süre dondurmadan, oyuncunun tüm evrenlerdeki hesaplarının silinmek üzere dondurmasına kadar ağırlaştırılabilecek ceza uygulamasına varabilir.

§5 Art Niyetli Saldiri
I Aciklama/Yasak
Ayni gezegene 24 saat icinde 3den fazla saldiri yapilmasi Art Niyetli Saldiri kapsamina girer. Oyun kuralları Art Niyetli Saldırıyı yasaklar. 1 saldırı 30 dakika içerisinde 3 kez uçuş ile sınırlıdır. Yani aynı gezegene 30 dakika içinde varıcak uçuş hareketleri 1 saldırı olarak değerlendirilir. Bu bağlamda aynı gezegene 3 saldırı yani 9 kez uçuş hareketi yapılabilir. 30 dakika içerisinde 4 kez uçuş hareketi 2 saldırı yerine geçecektir ve kurallara uygundur..

II Istisnalar

1. Savas;
Eger 2 taraf da birbiriyle savas halindeyse herhangi bir saldiri sayisi kisitlamasi söz konusu degildir. Savas deklarasyounu ile savasin baslamasi arasinda 12 saat gecmesi gerekir, yani bir Ittifaka resmi savas acmadan önce bunun 12 saat önceden Ogame Forumunda Oyuncular Arası İletişim->Savaş&Deklerasyon->İlgli Evren bölümünde savaş açan ittifak ismi ve savaş açılan ittifak ismi açıkça belirtmelidir. Savaş açılan ittifak deklarasyonu onaylamak zorunda değildir. Savaş ilanından 12 saat sonra savaş kuralları çerçevesinde savaş resmen başlar ve deklarasyon tarihinden itibaren en fazla 2 ay sürer. Deklarasyondan 2 ay sonra istenirse tekrar savaş deklarasyonu yapılabilir ancak sona erdirildiği açıklanmayan savaşlar 2 ay sonra berabere bitti sayılarak sona erdirilir. Savaş başlamaksızın yağma yapmak kurallara aykırıdır, tazminat ödenmesini gerektirir.

2. Özel Durum;
Bir oyuncuya o oyuncunun artik gezegenini gelistirmesine olanak vermeyecek sekilde saldirilmasi yasaktır. Bunun anlamı bir gezegene 3 günlük saldırı süresince ard arda 9ar kez uçulamaz.

3. Gezegenler Arası Roket:
Gezegenler arası roket Art Niyetli Saldırı kapsamı dışındadır. GAR saldirilari saldiri sayisina eklenmezler. Baska oyunculardan GAR destegi almak serbesttir ama bu destegin maddi karsiliginin ödenmesine izin verilmez, kisacasi baska bir oyuncuyu kendi GARlariyla destekleyen oyuncu, bunlari hibe etmis olur.

§6 Suikast  Kelle Avcılığı
Oyuncular başka oyuncuların belirli gezegenleri ve belirli filoları için ödül açıklayabilir. Bunun için forumda Oyuncular Arası İletişim->Kelle Avcılığı->İlgli Evren bölümünde aşşağıdaki bilgileri net olarak belirtmesi gerekir;
*Filosuna yada savunmasına ödül konulan oyuncu ismi.
*Ödül kapsamı; (Filonun %kaçı yok edilirse, savunmanın ne kadarı yok edilirse gibi..)
*Vaadedilen ödül miktarı,

Oyuncu bu bilgileri forumda ilgili bölüme yazmakla yükümlüdür. Görevi başarıyla tamamlayan oyuncu savaş raporunu forum kuralları dahilinde yayinladiktan sonra ödül vaadeden oyuncu ödülü 48 saat içinde ödül avcisina gönderilmeli ve bunu operatöre haber vermelidir. Ayrica savas raporunu, icinde ortaya cikan harabe alanini da gösterecek sekilde oynanan evrenin operatörlerine göstermek zorunludur, bu yapilmazsa anlasma gecersiz sayilir.

ayrica,ödül avcısına harabeden cıkacak maden miktarinin %40 ı kadar maksimum ödeme yapilabilir. bu oranın altı taraflar arasında pazarlıga acıktır. harabeden cıkacak madenin ödül avcısı tarafından toplanamaması durumunda, ödül avcisi bu harabe icin hicbir hak iddaa edemez.

bu durumda vaad edilen ödül ile yetinmek zorunda kalir.

§7 Takviye Yapmak

I Aciklama / Yasak
Bir oyuncunun başka bir oyuncuya hiçbir sebep olmaksizin hammadde yollaması takviye olarak değerlendirilir. Düşük puanlı oyuncunun yüksek puanlı oyuncuya karşılıksız hammadde yollaması kesinlikle yasaktır. Ancak yüksek puanlı oyuncunun düşük puanlı oyuncuya yardım amaçlı hammade göndermesinde bir sakınca yoktur. Takviye yapmak sadece hammadde nakliyatini icermez. Örnek olarak aşşağıdaki durumlarda izin verilmeyen takviye durumlarina girer:
- Kendi gezegenindeki kaynaklari cok acik sekilde, saldirilara karsi ortalikta birakmak;
- Harabe alani olusturabilmek icin cok zayif filolarla saldirmak;
- ve bunun gibi baska yöntemler.
Oyunda başka oyunculara ceza aldırmak için hammadde transferi kesinlikle yasaktır. Bu sebepten tespit edilen hesaplar silinmek üzere dondurulacaktır.
Basa konulan ödül, ay çıkarma denemesinin filo ücreti ve bunun gibi baska takaslarin hammadde disinda baska bir arac ile ödenmesi kesinlikle yasaktir. Ayrica bu takasin karsilikli olarak gecikme olmaksizin ( 24 saat icinde ) yapilmasi gerekir. Birine Geri Dönüsüm Gemisi göndermek ve bu gemi ile cikarilan hammaddelerden pay edinmek kesinlikle yasaktir.*

II Istisnalar
- Eger saldirilan oyuncunun Ay i yoksa ve harabe alaninda olusan kaynaklar Ay in yüzde 20 sansla olusumu icin gerekli olan kaynak miktarini gecmiyorsa, daha gücsüz bir filoyla saldirmanin bir sakincasi yoktur. Bunun yapılabilmesi için öncelikle ilgili evren operatörüne bilgi vermen gerekir. Ayrıca Ay denemesi yapılan oyuncunun saldırı yapan oyuncunun filo zararını karşılamak zorundadır. Saldırı yapan oyuncunun zararı Ay denemesi için yapılan saldırı filosu saldırılan gezegene ulaştığı andan itibaren 24 saat içerisinde geri ödenmelidir. Zarar hesaplanırken oluşan çöpü saldırılan taraf toplar ise filo zararının tamamını, saldıran toplar ise filo zararı ile çöpün farkını saldırılandan almakla yükümlüdür. Ay denemesinde ay oluşmasa bile saldıranın zararı mutlaka karşılanmalıdır.

- Bir saldiridan sonra Ittifak saldiraya ugrayan üyelerine zarar çeşidi ve miktarina uyucak şekilde yardim edebilirler. Ancak bunu yapmadan önce savaş raporunu ve gördüğü zararı bildirerek evren operatörlerinden izin almaları gerekir. Aldıkları yardım kaybının çeşidinde olmalı ve bu kaybı geçmemelidir. (Örneğin, 300k metal 100k kristal kayıp veren oyuncuya 400k deuteryum yollanmamalıdır) Operatörden izin alınan tarih ve saatten itibaren operatör özel bir zaman belirtmediği takdirde 48 saat içerisinde ittifak oyuncunun kaybını karşılayabilir.

§8 Geri Alma
Bir oyun operatörünün bir oyuncuya vermis oldugu cezanin baska bir oyun operatörü tarafindan geri alinabilinmesi icin, cezayi veren operatörün onayi gereklidir. Ancak cezayı veren operatörün üssü (Üst Oyun Operatörü, Admin) cezayı onaysız kaldırabilir.

§9 Iade
1. Herhangi bir oyuncu herhangi bir sekilde server çöküsünden ya da program hatasinda olumsuz etkilenirse, kaydinin ve durumunun tekrar bu sorundan önceki hale getirilmesini talep edemez. Hangi sartlar altinda, ve ne derece geri iadenin yapilacagina oyunun Admini karar verir ve Admin bu karari vermeden önce olayla ilgili operatörden bir rapor alir.
2. Eger bir oyuncu operatörün kararini uygulamaz ve görmezden gelirse, bunun yerine gidip baska bir operatörden olayi tekrar gözden gecirmesini ve kararin degistirilmesini talep ederse, oyundan ATILIR ! (ISTISNA: Eger oyuncunun, operatörün kendisine karsi aldigi karara bir itirazi varsa, bir yüksek kademedeki Süper Operatöre basvurabilir).

§10 Oyundan Atilmak / Oyuncu Şikayetleri
Oyuncu oyun ve Ogamein diğer iletişim araçlarındaki kurallara uymakla yükümlüdür. Kurallara uymadığı tespit edildiğinde kaydı/kayıtları (farklı evrenler/farklı platform) geçici bir süre yada silinmek üzere dondurulur.
Oyuncu herhangi bir konuda operatöre şikayette bulunacaksa bulunacağı şikayetin zaman aşımı süresi 7 gündür. Üzerinden 7 gün geçen şikayet edilicek olayların şikayetleri değerlendirilmez.

§11 Silme Modu
Silme moduna gecirilen bir kayittan baska kayitlara bu süre icinde kaynak transferi yapilmasi kurallara aykiridir. Bu uygulamada kaynak transferi yapilan kaydin puaninin bir önemi yoktur. Kısacası silinme moduna alınan hesabın kaynak transferi yapilmasi yasaktir.

*Aciklama: Tabi ki her düzgün ittifakta kaynak alisverisi olacaktir ve birileri hep kaynak ticaretinde bulunacaktir, ama bizim icin önemli olan, bu ticaretin dengede kalmasi ve madenleri cikaran kisilerin bu madenleri kendileri de kullanmalari. Mesela Geri Dönüsüm Gemilerinin ödünc verilmesine izin verecek olursak, o zaman ittifaklarda bazi oyuncular sadece filo yaparlar bazilari da sadece maden cikarir, yani OLMAZ, oyun böyle YÜRÜMEZ.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
game, kurallari


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Türklerde Çağlara Göre Kullanılan Yazım Kuralları Nelerdir? - Yazım Kuralları ASYA Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 28.02.14 13:31
Okey 101 Oyunu Ek Kuralları Nelerdir - 101 Oyunu Ek Kuralları Kartal Online Oyunlar 0 28.02.13 01:43
Okey 101 Kuralları - Okey 101 Kuralları Nelerdir? - 101 Oyunu Kuralları Kartal Online Oyunlar 0 28.02.13 01:34
Bead Game Biyografisi-Bead Game Hayatı-Bead Game Kimdir?Grup Bead Game Biyografisi Akasya Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 0 13.12.09 15:53
F1 Kuralları,Formula 1 Kuralları Metrix Diğer Spor Dalları 0 09.06.09 14:18


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:13 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2