tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > OYUN > Online Oyunlar > Oyun İncelemeleri
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Oyun İncelemeleri Oyun İncelemeleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
MVP Baseball 2005
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
650

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 19.11.09, 22:30   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart MVP Baseball 2005

MVP Baseball 2005
MVP ile kolay Baseball öğreniyorum - Cilt no: 2005

Beysbol bir Amerikan sporu ve ortaya çıktığından bu yana o toprakların dışına pek çıkmamış. Aslında kolay bir yapısı var ve kuralları da alışılamayacak kadar zor değil. Olayın tüm düğümünün çözüldüğü noktada bir atıcı ve karşısında da rakip takımdan bir vurucu var. İsimlerinden de anlaşıldığı gibi birinin attığı topa diğeri vuruyor, sonucunda da topa vuran oyuncu atıcının etrafındaki dört noktadan da geçip başladığı yere gelmeye çalışıyor, bunun sonucunda da sayıyı kazanmış oluyor. Topa vuran oyuncuya engel olmak isteyen rakip takımın oyun alanına yayılmış olan diğer oyuncuları da, topu, vurucunun gitmek için çabaladığı noktaya ulaşmadan önce gönderebilmeye uğraşıyorlar ki sayı elde edilemesin. İşte Beysbol denen şey bundan ibaret. Dönüşümlü olarak aynı şeyleri iki takım da sırayla yapıyorlar, ve 9'uncu dönüşün sonunda maç bitmiş oluyor. Eğer beraberlik söz konusu ise denge bozulana kadar maç uzayabiliyor.
Beysbol sopasının ülkemizde anlam bulan ikinci karşılığı: Spor (!?)
Üst paragrafta genel mantığını anlattığım Beysbol'un EA tarafından yapılan oyunu da piyasadaki yerini aldı. EA, gerçekten de gösterdiği bu üstün işçilik ile, futbol hariç, çoğu spor dalını oyun piyasasına başarıyla taşıyor. EA'in karşısına futbol ile dikilmeyi başarabilen PES serisi ile aslında onların futbol adına yaptıkları oyunların etkileyici olmadığını görmüş olduk. FIFA, PC'deki en iyi futbol oyunuyken ister istemez şişirilerek değerlendiriliyordu; ama, bir şeylerin ise yanlış olduğu belliydi ve ne zaman ki PC'ciler Konami ile futbol dünyasında tanıştılar, işte o zaman FIFA'nın lale devri sona erdi. Kim bilir, belki EA şu an hala bizi kandırıyordur. Zira NBA, Beysbol, NHL ve NFL'de başka bir firmanın fazlaca oyununu göremedik. Ama şurası kesin ki bu saydığım spor dallarının oyunlarını her sene düzenli olarak üreten EA'in karşısına en az onun kadar iddialı başka bir firma çıkana kadar, NBA'in ve NHL'in olduğu gibi MLB'nin de tek hâkimi EA.
Güzel bir video ile oyunumuz açılıyor ve EA Sports'un alışılagelmiş mönülerinden biri daha bizi selamlıyor. Genel olarak diğer EA Sports oyunları ile büyük benzerlikler taşıyor. Options seçeneği ile ayarlarımız yaptıktan sonra ana mönüdeki oyun modları ile istediğiniz seçeneği seçerek oyuna başlayabiliyorsunuz. EA'in adını değiştirdiği, bizim ise genel olarak Kariyer modu olarak tanımlayabileceğimiz Dynasty seçeneği ile oyuna başladığınızda öncelikle takımınızı seçiyorsunuz, ondan sonra da yapacağınız maçlarla MLB'nin maç statüsüne göre maçlara çıkarak, lig usulü bir sezon geçiriyorsunuz. Dynasty modu fazlasıyla ayrıntılı ve takımınız ile oyuncularınızı buradan görebilmeniz mümkün. Takımınızın durumunu, aldığınız sonuçlara ve taraftarların beğenisine göre izleme şansınız da var ayrıca.
Oyunu asıl oynanır kılan bölümü Dynasty; ama onun dışında iki yeni eğlenceli oynama şekli daha oyuna eklenmiş. Bunlardan birisi Owner modu, adından da anlaşılabileceği üzere, menajerlik gibi bir şey. Oyuncularınızın moralleri gibi birçok şey de işin içine katılıyor ve takımın tamamından sorumlu hale geliyorsunuz. Diğerinde ise eğlenceli mini oyunlar var.
Topun dışı bezden; ama, oyunun adı Bezbol değil
Aslına bakacak olursanız bu modların oyunun oynanışında çok fazla farklara etki etmiyor. Mesela, owner ya da dynasty'nin, bazı detaylar hariç, birbirinden pek bir farkı yok. Hatta oyuna bu modlardan birini seçip başladığınızda ve üstelik oynamaya devam edip biraz ilerlediğinizde, o diğer seçeneğin gereksizliğini fark ediyorsunuz. Buna göre Owner modunu biraz fazlalık olarak değerlendireceğim.
Sonunda istediklerinizi seçtikten sonra oyuna başlıyorsunuz ve topun başındasınız. Vurucunun yan tarafındaki boşlukta bir kare var. Bu karenin içinde de, eğer atıcı olursanız, kırmızı ve mavi renklerde küçük karecikler var. Klavyenin numaratör kısmından bu küçük kareciklerden birini seçip oklar ile vuruş şeklini ayarladıktan topu fırlatıyorsunuz. Bu sırada atıcının üzerinde bir hız belirleyicisi çıkıyor, buna göre hızı ayarlayarak daha hızlı ve isabetli atışlar yaparak rakibinizin topa daha zor vurmasını sağlıyorsunuz. Dört okun da birbirinden farklı anlamları var. Biri sert ve düzgün atış yaparken, diğeri yavaş; ama, falsolu atıyor. Hız göstergesi ilk olarak sağa doğru ilerliyor, kırmızı bölgeye yaklaştığında da baş taraftaki yeşil bölge küçülüyor. Kırmızı tarafa doğru hızı yükselttiğinizde eğer işareti yeşil bölgede durdurabilirseniz, hızlı bir atış gerçekleştirebiliyorsunuz; ama tutturamadığınız zaman topu büyük kareye atma ihtimaliniz de düşüyor. Ve sporun kurallarına göre bunu üç kez üst üste yaptığınız zaman topa vuran oyuncu sıradaki bölgeye ilerliyor.
Topa vuracağınız sırada ise yapabileceğiniz şeyler daha kolay. Sadece iyi bir zamanlama gösterip topa uygun konumda vurmanız lazım. Bu kez oklardan sadece aşağı yönde olanını kullanıyorsunuz. İyi bir atış yapmak için ok tuşuna uzun basmalısınız, ayrıca yandaki numaratör kısmından da vurmak istediğiniz yönü daha önceden seçmelisiniz ve seçtiğiniz yöne basılı tutarken atışınızı yapmalısınız. Yön seçmediğiniz zaman yine topa vuruyorsunuz; ama, atışınız biraz yavaş oluyor. Eğer seçtiğiniz yön ile vurduğunuz topun gittiği doğrultu aynı ise, 'Home Run' yapma şansınız da yüksek. Home Run, topu sahanın dışına fırlatmak demek. Bunu başarabilirseniz, topu hiçbir yakalayıcının tutma ihtimali olmadığı için sahayı dolaşma hakkınız oluyor ve bir puanı kapıyorsunuz. '0' tuşu ise kısa vuruş yapmak için kullanılıyor. Bunu hızlı oyuncular ile kullanmanız faydalı olacaktır.
Topa vurduktan sonra da işiniz bitmiyor. Oyuncunuz topa vurduğunda hemen ilk noktaya doğru koşmaya başlıyor ve rakip takımın oyuncuları, o noktayı bekleyen oyuncusuna topu siz oraya varmadan önce iletemezse o noktayı ele geçirmiş oluyorsunuz. Sıradaki vurucu yerine geçtiği zaman ilk noktadaki oyuncunun kontrolü hala sizde oluyor. Onu da numaratördeki tuşlarla kontrol ediyorsunuz. 2,4,6,8 tuşları sırayla dört noktayı temsil ediyor, ve sıradaki vurucu topa vurduğu zaman siz bunlardan hangisine basarsanız ilk bölgedeki oyuncunuz o noktaya doğru koşmaya başlıyor ve bütün bunlar siz sayıyı alana kadar tekrar ediliyor.
Defanstayken yapacaklarınız da buna benziyor. Diyelim ki rakibiniz sizin fırlattığınız topa vurdu ve top da arka bölgedeki tutucuların olduğu yere gitti. Topu yakalayan oyuncunuz bir an önce rakibinizin hareketlendiği noktaya topu göndermeli. Bu aşamada da klavyenin üzerindeki ok tuşları sizin yardımınıza yetişiyor ve yine oyun alanındaki noktaların dağılımına göre bunları kontrol ediyorsunuz. Sağ ok tuşuna bastığınız zaman topu ilk noktaya fırlatıyorsunuz ve bunu gerçekleştireceğiniz zaman da topu fırlatan oyuncunuzun üzerinde bir gösterge çıkıyor. Hızı temsil eden bu göstergede de kırmızı bölgeye gelmeden topu elinizden çıkarmalısınız. Yoksa topu attığınız oyuncu topu tutamayabiliyor.
Beysbol zor muymuş ne?
Aslında olayın tamamı bu anlattığım kadar zor değil; söze döküldüğünde zor gibi duruyor yalnızca. Alıştıktan sonra yapacaklarınızı bildiğiniz için oyunun tadını işte o zaman çıkarmaya başlıyorsunuz; ama, maalesef bu süre bir miktar uzun. Çünkü spor hakkında neredeyse hiç bilgimiz yok! Bu yüzden, eğer özel ilgili değilseniz, öğrenme sürecinde sıkıntı çekmeniz olası. Lakin, dediğim gibi, alıştıktan sonra epey hoşunuza gidiyor.
Oyunun en sağlam yeri grafikleri. Gerçekten de modellemelerden animasyonlara kadar neredeyse her şey çok iyi işlenmiş. Oyuncuların yüzleri gerçekleri ile neredeyse birebir aynı. Ayrıca animasyonları da çok gerçekçi. Öyle ki, sopayı tutuşları bile birbirlerinden farklı. Kimisi öylece dururken, kimisi sinir bozucu bir şekilde sallıyor. Kamera oyuncuları her açıdan gösterebildiği için onların yüz mimikleri de her an gözlerimizin önünde. Kızdıklarında, güldüklerinde, her şey yüzlerine de yansıyor ve bu yine animasyonlarla birleştiğinde çok gerçekçi bir hava çıkıyor ortaya. Onun dışında FIFA'da en çok canımızı sıkan top, burada sanki ona nazire yaparcasına çok esnek bir yapı sergiliyor. Aynı şekilde sesler ve müzikler de başarılı denebilir. Ama bundan fazlası söylenemez.
Kısacası EA Sports yine iyi bir iş çıkartmış ve MVP Baseball 2005 ile birlikte bu oyunda da adından söz ettirmeyi başarmış. Baseball Türkiye'de geçerli olmayan bir spor olabilir; ama ilgilenenler için gerçekten de çok kaliteli bir oyun olduğu bariz. Oyunumuz 2 CD'den oluşuyor ve hareketli bir yapısı var. Baseball'u çok uzaktan da olsa takip ediyorsanız fazlasıyla beğeneceğiniz kesin. Ama hiç alakanız yoksa sizi bu oyunu almanız için zorlayacak değilim, fazla bir kaybınız olmaz bu yüzden.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
2005, baseball, mvp, mvp baseball 2005


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Dünyanın En Büyük Baseball Sopası ASYA Guinness Rekorları 0 19.06.12 03:57
Citroen C4 2005 - Citroen C4 2005 Resimleri - Citroen C4 2005 Fotografları - 2005 Kartal Motorlu Araçlar Resimleri 0 24.12.11 22:02
AUDİ TT 2005 - AUDİ TT 2005 Resimleri - AUDİ TT 2005 Fotografları Kartal Motorlu Araçlar Resimleri 0 24.12.11 20:22
Acura rsx 2005 - Acura rsx 2005 Resimleri - Acura rsx 2005 Fotografları Kartal Motorlu Araçlar Resimleri 0 24.12.11 19:17
Football Manager 2005 Mavi Lord Oyun İncelemeleri 0 19.11.09 22:44


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:28 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2