tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > OYUN > Online Oyunlar > Oyun İncelemeleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Oyun İncelemeleri Oyun İncelemeleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Powerboat GT
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
583

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 19.11.09, 23:41   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Powerboat GT

Powerboat GT



Yarış oyunları oldukça çekici bir yapıya sahip olmasına rağmen, bu çekiciliğini kara araçlarından aldığı için şimdiye dek bu türde her zaman araba yarışlarının ağırlığı hissedildi, ve insanların ilgi duyduğu alanlar durup dururken değişmeyeceği için, hissedilmeye de devam edecek. Araba yarışları dışında ortaya çıkan ve ulaşabildikleri doruk nokta ancak alternatif olarak gösterilmek olan yarış oyunları, geniş kitlelere hitap etmeyen her yapım ve eser gibi arka plânda kalmaya mahkûm. Powerboat GT de bu gruba giren oyunlardan biri.

Powerboat GT, adından da anlaşılabileceği gibi, tekne yarışlarını konu alan bir oyun. Klasik olarak, hızlı yarışla herhangi bir kulvarda tek bir yarış yapabiliyor veya kariyer bölümüyle uzun bir tekne yarışçısı kariyerine başlayabiliyoruz. Kariyer bölümü Need for Speed Underground 2 tarzına sahip; mevcut alanda serbest olarak gezip su üzerinde işaretlenmiş daire ışıklandırmalarının üzerine gelerek yarışlara katılabiliyor, veya yapabileceğimiz diğer atraksiyonları eyleme geçirebiliyoruz. İlk yarışlarımızı kazanana kadar deniz taksiciliği yaparak para kazanıyor, yeteri kadar paramız olduğunda tekneyi güçlendiriyor, modifiye ediyor ve ardından yarışlar kazanmaya başlayıp hayran kitlesi edinerek kendimize iyi bir sponsor buluyoruz. Ardından gelecek aşamaysa yeni bölgelerde ünümüze ün katma amacıyla farklı ülke (Rusya, Yunanistan, Karayipler) denizlerine seyahat ederek yeni kulvarlara sahip olmak.

Yarışlar, fizik kuralları açısından gerçekçi olmanın yanı sıra arcade öğeleri de barındırıyor; kulvarlara serpilmiş kutucukları alarak ilginç silahlar ediniyor ve bu silahları rakiplerimiz üzerinde kullanabiliyoruz. Torpido gibi ciddiye kaçan silahlar olduğu gibi, diğer tüm yarışçıların viteslerini geri vitese alan eğlenceli silahımsılar da bulunuyor. En önemlisi de başka bir silaha sahip olmak için daha önceden aldığımız silahı hemen kullanmamız gerekmiyor, zira dört silaha kadar biriktirme yapabilen bir hazneye sahibiz. Ayrıca, yine kutucuklar sayesinde nitro toplayabiliyor ve dilediğimiz zaman kullanarak hızımızı arttırabiliyoruz.

Oyunda tekne dışında birkaç araç daha kullanabiliyoruz; gerçekdışı bir şekilde para toplama bonus bölümü olarak geçen yelkenli sürme ikonuna girdiğimizde, yelkenli sürerek sağdan soldan para toplayabiliyor, yeteri kadar paraya sahip olup yeni bölgeler keşfetmek amacıyla seyahat etmeye karar verdiğimizde de bu seyahati bizzat kendimiz uçak kullanarak gerçekleştiriyoruz. Yine para kazanmak amacıyla taksicilik yapmak istersek de teknemiz bir sivil taksiye dönüşüveriyor.
Para kazanmanın en kolay yolu yarışmak, çünkü taksicilikten her bir seferde alabileceğimiz para miktarı 100-150 x (para birimi meçhul) civarında. Yarışlardansa zorluk seviyesine göre oldukça yüksek miktarlarda kazanç elde edebiliyoruz. Tabii belli bir üne kavuştuktan sonra sponsor bulduğumuzda da yarışlardan kazanılan para miktarı artıyor, daha büyük bir sponsorla daha artıyor, büyüyor, durmuyor. Bu parayıysa elbette tekne almakta, modifiye etmekte vs. Kullanıyoruz, ancak maalesef modifiye seçenekleri pek geniş değil, NFS tarzı buraya yansıtılmamış.

Powerboat GT, bu kadar arka plânda kalması ve yayıncı firması tarafından bile doğru düzgün tanıtılmaması dolayısıyla oynanmadan önce oldukça küçümseyici bir ön yargı dezavantajına sahip olmasına rağmen oynanışındaki kalitenin yanı sıra gerektiğinden yüksek grafik kalitesine de sahip. Yalnızca kendi teknemiz veya diğer tüm deniz taşıtları için değil, su, çevre ve hiç ilişkimiz olmayan kara tasarımları için de geçerli bu durum. Açıkçası şaşırdım, ve yayıncı DreamCatcher’a da oyuna yeterli ilgiyi göstermediği için hayret ettim. Kitlesi zayıf bir alternatif yarış oyunu, çıkan araba yarışı oyunları kadar iyi olmasına rağmen yeterli desteği göremiyor maalesef.

Bahsettiğim şaşırtıcı kaliteye müzikler de dahil; tamamı orijinal ve iyi müziklerden oluşan bir soundtrack listesi mevcut ve oyun sırasında da her bir müzik başladığında sol üst köşede Jukebox içinde çalan müziğin ayrıntılarını görebiliyoruz. Bu da NFS’den ve diğer EA oyunlarından esinlenilen bir özellik aslında.

Pek ilgi görmemesine ve görmeyecek olmasına rağmen çoğu yanıyla oldukça iyi ve oynanmaya değer bir oyun Powerboat GT; özellikle tekne yarıştırmayı sevip de şimdiye dek damağının tadına göre bir oyunla karşılaşamayanların isteklerini karşılayabilecek derecede kaliteli, ve kariyer bölümüyle de zaman almayı vaad ediyor.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
gt, powerboat, powerboat gt


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
VR Sports Powerboat Racing Hileleri Mavi Lord Oyun Hileleri 0 25.11.09 17:45


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:58 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2