tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > OYUN > Online Oyunlar > Oyun İncelemeleri
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Oyun İncelemeleri Oyun İncelemeleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Oddworld Stranger's Wrath
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
727

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.11.09, 14:24   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Oddworld Stranger's Wrath

Oddworld Stranger's Wrath
Oddworld evreninde kelle avcısı olmak.

Kocaman, patlak gözlerinde nahoş bakışlara sahip yaratılar. Genel IQ seviyesinin onlar basamağı 6'dan büyük sayıya asla ulaşamamış bu yaratıkların oluşturduğu, kendilerine yol gösterecek kişiyi bekleyen topluluklar. Çılgın olayların kol gezdiği çöl topraklarında hayatta kalmaya çalışan bu toplulukların, bir arada yaşamaya çalıştığı garip bir dünya. Oddworld'e hoş geldiniz!
PC ya da konsol oyuncusu olun hiç fark etmez, eğer Oddworld hakkında biraz bilginiz varsa ya da yukarıdaki tanımdan en ufak bir şey dahi anladıysanız, Oddworld evreninin nasıl bir yer olduğunu tahmin edeceksinizdir. Çılgınlıkların kol gezdiği dünyalarda adventure türünde sayısız örneği olan, bulmacalarla süslü Oddworld, pek oyuncu için vazgeçilmezler arasına girmiştir. Tüm oyun platformlarına defalarca farklı örneği sürülen Oddworld'ün en büyük yükselişi ise Xbox konsolunun piyasada kendini ilan etmesiyle gerçekleşti. Oddworld: Munch's Oddysee isimli puzzle, Xbox'ın HALO ile birlikte ilk oyunlarından olduğu için, zorunlu olarak büyük ilgi ile karşılandı. Birbiri ardına dizilmiş sayısız ekranlarda, garip bulmacaları çözmeye çalıştığımız oyun 3 boyutlu olması ile de büyük yankı uyandırmıştı. Son derece enteresan konusu ve gözleri tersine çevirecek kadar kaliteli hazırlanmış videoları ise görenleri sarsacak nitelikteydi.
Yine de Oddworld'ün tek sorunu hep bulmaca üzerine kurulu olmasıydı. Sadece Xbox sahipleri değil, genç nesil tüm oyuncular, daha hareketli, daha canlı, hatta daha kanlı oyunlar istiyordu. Bulmaca çözmek ve bir sonraki mükemmel videoyu izlemek için aynı yerleri onlarca kez dolaşmak açıkçası kimsenin işine gelmiyordu. Yapımcılar bizlerin sesini mi duydu, yoksa yeni yayıncıları Electronic Arts mı baskı uyguladı bilemiyoruz, ama Oddworld'ün son oyunu Stranger's Wrath tam beklentilerin karşılığı olarak son derece hareketli ve son derece eğlenceli bir FPS olarak karşımıza çıkıverdi.
Oddworld'ün Vahşi Batı versiyonu
Stranger's Wrath'in yaratık çeşitliliği ve mekan tasarımları aynı olmasa, diğer Oddworld oyunları ile neredeyse hiç alakası yok diyebiliriz. Ancak şu gerçek ki; Stranger's Wrath eşi görülmemiş özelliklere sahip bir FPS. Neden mi? Çünkü bu oyunda kullanacağınız mermileri toplamak için öncelikle avlamanız, Western filmlerinde olduğu gibi para ödülü konmuş yaratıkları yakalamak için tuzaklar kurmanız, iyileşmek için sağlık paketi kullanmak yerine kendinizi tokatlamanız, yeri geldiğinde 3. kişi yeri geldiğinde first person moda geçmeniz gereken, bol hareket ve eğlence içeren eşsiz bir oyun.
DVD'yi konsola yerleştirip Oddworld klasiği mükemmel video'yu izledikten sonra ilk dikkatinizi çekecek unsur hiç şüphe yok ki; 'Vahşi Batı' konsepti olacaktır. Baş kahramanımız Clint Eastwood görünümünde kelle avcısı. Tüm oyun boyunca başına ödül konan yaratıkları avlamaya son derece meraklı bir kişi. Düşmanlarını alt etmek için ise iki tip yol izliyor: Birincisi, yumruklarını konuşturmak. İkincisi (ve oyunun en eğlenceli yanı), tüm mermileri Oddworld evrenine mahsus, canlı hayvanlardan oluşan silahını kullanmak. Yakalıdığı düşmanları ister canlı isterse de ölü olarak görevlilere teslim ederek para kazanmaya çalışıyor. Gücü azaldığında kendini tokatlıyor ve kendine geliyor. Yani Stranger's Wrath'de şaşırmayacağınız tek bir an bile yok.
Mermiler canlı canlı
Herkesin merak ettiği ve oynayanların da çok büyük zevk aldığı 'canlı-mermi' kullanan silahı biraz daha açalım. Elimize bağlı olan bir yayımız var ve bu yaya çevrede bulduğumuz yaratıkları koyuyor, düşanımıza fırlatıyoruz. Bahsettiğim mermiler; düşmanı ağı ile saran örümcek, düşmanı parçalayacak kadar güçlü dişleri olan top biçimli tüylü yaratık, rakiplerimizin ilgisini farklı yöne çekmek için fırlatacağımız sincap tipli geveze yaratık, çarptığı yere elektrik şoku verek ateş böceği ve bunlar gibi pek çok hayvandan oluşuyor. Her mermiyi elde edişimiz anında oyun bize nasıl kullanacağımıza dair bilgi ve düşmanı tuzağa düşürmek için ipucu veriyor. Daha sonraki bölümlerde ise her şey sizin hayal gücünüze bağlı. İster düşmanın arasına dalıp herkese elektrik şoku böceğini fırlatın, isterseniz çalıların arasına saklanıp geveze sincabını fırlatarak ilgilerini farklı yöne çekip onları tuzağa düşürün.

Bahsettiğimiz canlı-mermiler oyuna başladığımızda standart olarak veriliyor, ama fazlasıyla tüketmemiz halinde hemen bitiveriyor. Düşmanları yumruklarımızla öldürmek istemiyorsak yeni mermiler bulmak için tek yapmamız gereken onları avlamak! Söylediğim canlı-mermilerin yaşadığı belirli noktalar var. Bunlar oyunun başında alıştırma bölümünde bizlere gösteriliyor, ama ilerleyen bölümlerde gözümüzü dört açmamız gerekiyor. Herbirinin yaşadığı yere yaklaştığınızda hoplayıp zıplayarak kendi çaplarında yaşamlarını sürdürdüklerini ve oyunlar oynadıklarını göreceksiniz. Acımayı bir kenara bırakın ve onları tek tek avlayın. Bunun için öncelikle elektrik şoku vermeniz ve onları bayıltmanız gerek. Ardından üzerlerine gittiğinizde otomatik olarak çantanıza atacaksınız.
Her canlı-merminin farklı bölgede yaşadığını ve farklı tiplere sahip olduğunu söylemeye gerek yok. Mermi seçimini normal kontrol tuşları ile yapıyoruz o kadar. Nasıl kullanılacakları alıştırma esnasında gösteriliyor, ama asıl dikkat edilmesi gereken; aynı anda iki tanesini yayımıza koyuyor olmamızdan dolayı bölüm içerisindeki taktiğimize göre onları seçmek. Yani önce dikkat çekip sonra onları etkisiz hale getirmek istiyorsanız; (ki oyunda en çok başvuracağınız taktik bu) bir tarafa geveze sincabı bir tarafa da örümceği koyabilirsiniz. Ya da belli noktalara güçlü dişleri olan yaratıkları yerleştirip, düşmanları peşinize takarak oraya kadar götürebilir onları tuzağa düşürebilirsiniz. Dediğim gibi herşey hayal gücünüze bağlı.
Aranıyor! Ölü ya da diri'
Kelle avcısını yönettiğimiz oyunda, tahmin edeceğiniz üzere tüm hikaye boyunca hep başına ödül konulan yaratıkları avlıyoruz. Elbette bahsi geçen yaratığa ulaşmak için pek çok platform geçmemiz ve sayısız düşman atlatmamız gerekiyor. Yaratıkların üstesinden gelirken daha önce de söylediğim gibi ister tuzağa düşürür ister içlerine atlayıp hepsiyle dalaşabiliriz tamamıyla size kalmış. Ancak tek dikkat etmemiz gerek fazla para kazanmak için onları canlı yakalamak. Kalabalık düşman birliğinin tamamını canlı ele geçirmek için onları tek tek tuzağa düşürmekten başka çare yok.
İşin içine düşmanları tuzağa düşürmek girince, gizlenecek noktalarda önem kazanıyor. Harita üzerindeki belirli bölgelerde uzun çalılar, binalar, büyük kayalar gibi çeşitli objeler var. Bunların arkasına veya yanına saklanarak düşmanlara görünmememiz gerekiyor. Sağ alt köşedeki radar'da düşmanların nerede olduklarını ve nerelere baktıklarını görerek içlerinde gizlice ilerleyebiliyoruz. Tıpkı Metal Gear Solid oyunlarında olduğu gibi. Çalıların içine gizlendiğimiz de görümez oluyoruz ve görünmez olduğumuz bize radarın altında yazıyla belirtiliyor. Ses çıkarmadığımız ve ateş etmediğimiz sürece burada güvendeyiz. Bir kere yakalanırsak tüm yaratıklar alarma geçiyor ve silahları konuşturmaktan başka çaremiz kalmıyor.
Düşmanlarla dalaşmaya başladığımızda, onları örümcek ile sarar ya da bayıltacak kadar zarar vermeyi başarırsak yere düşüyorlar ve kafalarında yıldızlar uçuşuyor. Hemen yanına koşup, 'X' tuşuna basarak onu özel vakumumuza alıyoruz. Canlı ele geçirdiğimiz için piyasa değerini, ölü ise tam yarısını alıyoruz. Aynı durum bölüm sonu bossları, yani başına ödül konmuş asıl yaratıklar için de geçerli. Etkisiz hale getirdikten sonra yanlarına gidip vakumumuza çekmemiz gerek. Köye geri dönüp suçluyu teslim edince karşılığı olan parayı alıyor ve istersek çeşitli güç gelişimleri için markete gidiyoruz.
İçi dışı ayrıntı
Stranger's Wrath sadece güzel grafikleri, yüksek oynanabilirliği ve farklı konsepti ile değil aynı zamanda içerdiği sayısız ayrıntı ile de mükemmelliğe bir adım daha yaklaşıyor. İlk olarak söylemek istediğim ve tüm oyun boyunca gözünüzün önünde olan ayrıntıdan bahsetmek istiyorum; canlı mermiler. Uzunca mermilerden bahsetmiş olmama rağmen onların kendi aralarındaki iletişimine değinmedim. Kendi gözünüzden ilerlediğiniz zaman mermilerin size bakıp göz kırpması veya bulunduğu yerde sıkılmış tipi yapması zaten yeterince güzel olmasına rağmen bir de geveze sincabın yanına gelen yaratıkla sohbet etmesi çok eğlenceli.
Bir diğer ayrıntı ise köylere geldiğinizde pek çok objenin kırılabiliyor olması ve içlerinden para çıkması. Aynı şekilde köylü vatandaşlara da koşup çarpmamız halinde onların paralarını düşürebiliyoruz. Ancak bunu fazlasıyla yapmamız halinde hemen köyde bir anons yapılıyor ve bir süreliğine herkes evine kapanıyor. Uslu durmayı becerirseniz tekrar sokaklara dökülmeye başlıyorlar. Oyunun en ilginç yanından biri de hiçbir zaman güç paketi ve benzeri sağlık gelişmesi bulmamamız. Gücünüz azaldığı zaman kendinizi tokatlayarak geri kazanıyorsunuz. Bu sırada ikinci bar (yani stamina barı) azalıyor. Koşarken kullandığımız bu stamina barının güç ile değişiminin sağlanması oyunu bir nebze de olsa kolaylaştırıyor. Şöyle ki; düşmanların arasına dalıp gücümüz yarının altına indiğinde hemen bir yere saklanıp kendimizi tokatlarsak gücümüz geri doluyor. Birkaç saniye olduğumuz yerde durursak stamina barımızda doluyor böylece hiçbir sağlık paketi kullanmadan gücümüzü tamamlıyoruz. Uzun lafın kısası Stranger's Wrath'de kahramanımız için yarı ölümsüz diyebiliriz.
Gözlerimiz yine şenlenecek
Oddworld Stranger's Wrath sadece müthiş videoları ile değil aynı zamanda ortalamanın hayli üstündeki grafikleri ile de ilgi çekiyor. Kahverengi tonların ve pastel renklerin hakim olduğu çöl arazisinde alkışlanacak kadar kaliteli görüntülerle karşılaşacağız. En güzeli ise savaşın en kalabalık anında bile en ufak yavaşlama belirtisinin bile olmaması. Karakter modellemeleri de aynı şekilde çok başarılı. Özelilikle animasyonlar konusunda ciddi bir çalışma yapılmış. Ana karakterimizin yürümesi, koşması hatta, yeri geldiğinde dört ayak olup çok hızlı koşması başarı ile kotarılmış.
Sesler konusunda da oyun hayli iyi iş çıkartıyor. Kahramanımızın Vahşi Batı'ya uygun gizemli sesi, köydeki tavuk tipli adamların ince sesleri ve her yaratığın kendine has sesleri oyuna renk katıyor. Kimi zaman kişilerin ne dediğini tam olarak anlayamıyoruz belki ama genel olarak hepsi ortalamanın üstünde. Müzikler de keza ortama ve mekâna uygun.
Oddworld Stranger's Wrath, sadece Oddworld hayranları için değil, tüm FPS sevenler için mükemmel bir seçim. Kendine has konsepti, yüksek oynanabilirliği ve her defasında farklı taktik uygulamaya müsait savaş yapısı ile ön plana çıkıyor. Açık söylemek gerekirse Xbox sahibi olan hiç kimsenin kaçırmaması gereken nadide bir yapım. Allah aşkına, kaçınız canlı-mermi kullandığınız bir oyunda, merminin boş muhabbetinden sıkılıp sesini kesmesi için onu düşmana fırlattınız ki?

Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
oddworld, strangers, wrath


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Stranger Song Şarkı Sözü Leonard Cohen - Leonard Cohen Stranger Song Şarkı Sözü Prenses Yabancı Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 31.10.11 02:29


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:30 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2