tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Oyun İncelemeleri (http://www.tualimforum.com/oyun-incelemeleri/)
-   -   Guitar Hero Metallica - Playstation 3 (http://www.tualimforum.com/oyun-incelemeleri/39715-guitar-hero-metallica-playstation-3-a.html)

Mavi Lord 20.11.09 15:30

Guitar Hero Metallica - Playstation 3
 
Guitar Hero Metallica - Playstation 3


Kader ve ün, kibirli ayna!


Rock ve metal müzik tutkunlarına ilaç gibi gelen Guitar Hero serisi, bu sefer yeni oyunuyla Metallica'nın hayatını konu alıyor. Yapımda daha önce Aerosmith'i oynayarak efsane grubun hangi evrelerden geçtiğine bizzat şahit olmuştuk. Yakın bir zaman içersinde yeni nesil konsollara çıkacak olan son Guitar Hero yapımında, bu kez Metallica'nın efsaneleşme yolunda, bizzat grubun içersinde yer alacağız.




Yeni yapımda kuşkusuz göze çarpan ilk güzellik, şarkı listesi. Metallica'nın efsaneleşmiş parçalarını oyunda görebileceğiz. Bunlar, Battery'den Seek&Destroy'a, One'dan Sad but True'a kadar uzanan geniş bir şarkı yelpazesi. Ayrıca konuk sanatçılar listesinde de gözlerimizin fal taşı gibi açılmasına neden olabilecek gruplar yer alıyor. Bu efsane isimler de Mötorhead, Judas Priest, Mercyful Fate ve Slayer şeklinde uzayıp gidiyor. Yapımda yer alacak Metallica şarkılarına ve konuk sanatçı listesine gözburadan ulaşabilirsiniz.

Metallica'nın kuruluş aşamasından başlayarak, verdiği tüm konserleri teker teker oynayabileceğimiz yapımda tek üzücü nokta, Cliff Burton ve Jason Newsted'a yer verilmemesi. Metallica'nın bütünlüğünün bozulmaması için bizzat grup ve menajerleri tarafından izin verilmeyen eski üyelerin olmayışı, beklentilerimizi ufak ölçüde sarssa da, yapıma duyulan ilgiyi düşürmüyor.



"King Diamond efsanesi, yapımın en iddialı konuk isimlerinden."
Sahnedeki Metallica ruhunu sonuna kadar hissettirmek için grup elemanlarının hareketleri, motion capture özelliği ile kaydedilmiş. Yani bizi canlı performans görsellerinde, birbirinden güzel animasyonlar ve grup üyeleriyle özdeşleşmiş hareketler bekliyor. Grubun bugüne kadar verdiği, belli başlı konserlerin hepsini oyunda bizzat oynamak da kulağa heyecanlı geliyor. Ayrıca konuk sanatçıları da sahnede canlandırmak kuşkusuz Guitar Hero: Metallica'yı cezp edici kılan diğer bir unsur.

Yapıma eklenen diğer bir özellik ise Amp Overload'un bir değişik versiyonu. Bu özellik, adında element ismi geçen Metallica şarkılarında ortaya çıkıyor. Mesela Ride the Lightning şarkısında belli bir süre doğru notalar çalarsanız veya özel notayı yakalayabilirseniz, elektrik gücünü elde etmiş oluyorsunuz. Böylece şarkı boyunca ekranda elektrik efektleri boy gösteriyor. Battle modunda ise karşınızdaki rakibe karşı bu özelliği kullanabilirsiniz. Ayrıca bizleri birbirinden güzel ESP marka gitarlar da bekliyor. ESP tutkunları için bu çok güzel bir haber.



Yeni oyunda grafik kaplamaları göze gerçekten çok hoş geliyor. Grup elemanlarının modellemeleri ve konuk sanatçılar tamamen birebir tasarlanmış. Çalınan riff'lere göre hareket eden eller, şarkı sözlerindeki ağız animasyonları çok uyumlu. Guitar Hero III: Legends of Rock yapımına göre daha ileri ve gelişmiş bir grafik motoru kullanılmış. Sahne ışıklandırmaları, sisler ve üzerine düşen ışık demetleri, görselliği ileri seviyeye taşımayı başarmış. Sis efektinde dumanların sahneye dağılışını ve havada yavaşça yok oluşunu görebiliyoruz.

Yapımda seslerden söz edecek olursak, önceki yapımlara göre gitar sesleri ağır basarken, davulu oynadığınız bölümlerde bu enstrümanın sesi daha ön planda duyulacak. Ayrıca yeni eklenen vokali oynayabileceğimiz modlarda, bizzat oyunla birlikte verilecek aparat eşliğinde de şarkıları biz seslendireceğiz.

Efsane grup Metallica'nın hayatını oynayacağımız yapımın çıkmasına çok az kaldı. Yeni nesil konsollara bomba gibi düşecek oyunu fan'ları sabırsızlıkla beklerken, Metallica hayranları da yakın mercek altına almış durumda. Tek kötü yanı PC platformuna çıkmaması olan yapım, 29 Mart'ta X360 ve PS3 için piyasaya sunulacak. Siparişlerinizi şimdiden verseniz iyi olur.




10 Şubat 1962'de Kaliforniya'da dünyaya gelen Cliff Burton, Metallica grubunun ikinci bas gitaristidir. Ekibe, Ron McGovney'in ayrılışından sonra gelmiştir. Efsane topluluk Metallica'nın yükselişi döneminde çok büyük rol oynamıştır. Grubun parlama safhasındaki en önemli üç albümü olan, Kill'em All, Ride the Lightning ve Master of Puppets'a yön veren en büyük isimdir. Heavy Metal tarihinin en iyi bass'çıları arasında görülür. Ayrıca gruptaki en iyi müzik bilgisine sahip olan kişidir. Metallica'nın ilk üç albümündeki parçaların sözlerinde ve bestelerinde büyük katkıda bulunmuştur. Efsane parça 'Orion'un neredeyse tamamı Cliff Burton'a aittir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:07 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2