tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > OYUN > Online Oyunlar > Oyun İncelemeleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Oyun İncelemeleri Oyun İncelemeleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Obscure 2
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
679

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.11.09, 15:42   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Obscure 2

Obscure 2

Silent Hill 5'i beklerken korkmaktan vazgeçmeyenler için...



Sinema sektöründe her zaman prim yapan bir tür vardır. Gençlik korku filmleri. Hani genelde 8-10 karakter ile başlayıp sadece bir karakter bitenler... Obscure'da bu tarz bir oyun olmaktan çok öte değil. Bana özellikle Elijah Wood ve Josh Harnett'in başrollerini oynadığı Fakülte isimli filmi çok andırdı. Tipik çılgın, eğlenceli üniversite gençlerinin yaşadığı akıl almaz olayları konu alan bir film gibi.

2004 yılında ilk çıkan versiyonunu hatırlayanlar ne kadar trajik olduğunu da bilirler. Obscure 2, ilk oyundan iki yıl sonrasını konu alıyor. Kahramanımız Stan Jones, polisi olaylardaki suçlunun kendisi olmadığına ikna edememiş ve cezaevine girmiştir. Çıktıktan sonra ise hayatını tamamı ile yenilemek için bir Falls Creek Üniversitesi'ne girmiş ve yeni arkadaşlar edinmiştir. Tabi belanın peşinden gelmesi de bizim oyunumuzun ana konusu oluyor. Çok sağlam olmasa da takip edilebilir bir konusu var Obscure'un.

Korku filmlerinin vazgeçilmezi: Karakter Bolluğu
İlerledikçe kullandığımız karakterlerimizin sayısı artıyor. İki kişi bir arada dolaşarak kaçmaya ya da bulmacaları çözmeye çalışıyor. Her karakterin kendine has özellikleri var. Biri kaslarını kullanırkeni diğeri zekası ile bulmacaları çözmede usta. Zaten bir sorun ile karşılaştığınızda "Bunu Mei çözebilir" gibi bir mesajla sizi doğru karaktere yönlendiriyor. Bir süre oynadıktan sonra karakterlere alıştığınız içinde bu mesajlar size çok fazla birşey ifade etmeyecek, çünkü sorunun çözümünün kimde olacağını zaten biliyor olacaksınız.

Kolay yaratıklar
İlerledikçe karşılaştığımız zor yaratıklar genelde ezberledikleri tarzda bir hareket yaptıkları için öldürmek çok zor olmuyor. Silahlarımız hedefi de otomatik olarak alıyorlar. Bu da kontrol kolaylığı sağlayan bir diğer nokta. Aslında hedefi kendimiz belirliyor olsaydık, biraz daha zor biraz daha eğlenceli olabilirdi. Kontroller çok iyi optimize edilememiş. Zira az önce bahsettiğim kontrol kolaylığı her noktada aynı değil. Mesela okumanız gereken bir not, ya da açmanız gereken bir kapı var. Onunla ilgili diyaloğun açılabilmesi için öncelikle tam gereken noktadan ona bakıyor olmanız lazım. Bunu biraz açalım. Bir kapının önüne geldiğinizde "Open" komutunun açılabilmesi için dik olarak karşıdan bakmanız lazım. Az yandan baktığınızda o komut çıkmıyor. Bu kimi noktalarda sıkıntı yaratabiliyor. Mesela birbirine yakın iki nesne olduğu düşündüğünüzde istediğinizi seçebilmek kimi zaman eziyet oluyor. Hele farenizin iyi bir fps'si yoksa bunun cidden sorun olacağının garantisini rahatlıkla verebilirim.

Grafik olarak çok fazla beklentiniz var ise bu yapımın pek size göre olabileceğini sanmıyorum. Gri ağırlıklı sahneler, bu türde standart halini almış ortamlarını beraberinde getiriyor olsa gerek. Aynı zamanda pek korkunç olmasa da kesilmiş insan bedenleri ya da kanlar içindeki cehennem yaratıkları havayı etkileyen faktörler arasında.

Genel olarak Resident Evil ve Silent Hill benzeri olan Obscure korku macera türünde vakit geçirmeyi sevenler için güzel bir alternatif. Çok uzun soluklu bir oyun olmasa da çeşitli zorluk dereceleri ve multiplayer (co-op) modu ile vakit geçirtecek gibi.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
obscure, obscure 2


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:08 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2