tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > OYUN > Online Oyunlar > Oyun İncelemeleri
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Oyun İncelemeleri Oyun İncelemeleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kabus 22
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1225

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.11.09, 15:55   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kabus 22

Kabus 22

Türk yapımı bir Kabus'u selamlıyoruz



Türk oyun yapım dünyasının kazanmış olduğu hareketlilik, en son Pusu ile ivme kazanmış ve bu işi gönül verme fikrinde olan birçok oyun sever için de ilham kaynağı olmuştu. Aksiyon olarak, Pusu'dan sonra üzerinde hummalı bir çalışma yürütülen bir diğer yapım da Kabus 22'ydi. Konusu, geçtiği mekânlar ve içereceği karakterler hakkında bilgiler verildikçe, herkesin merak katsayısı da yükseliyordu. Nitekim uzun bir bekleyişin ardından, Son Işık stüdyoları, bizleri Kabus 22 ile buluşturdular. Tür olarak gerilim / aksiyon şeklinde harmanlanmış ve Resident Evil'dan da esintiler sunmaktaydı. Ancak şunu söyleyebiliriz ki, yapımcı tüm arkadaşlar gerçekten çok önemli bir işin altına imza atmışlardı ve Kabus 22 kesinlikle önemli bir başarıya imza atma konusunda çok önemli bir adaydı. Oynadıkça bizi meraka iten öğeler, uğraştıran bulmacalar ve yer yer yükselen aksiyon ile birlikte Kabus 22'yi sonuna kadar sindire sindire oynamıştık. Son Işık, parlak bir ışık saçmıştı bizlere'

Tümevarım

Hikaye, oyun sırasında ilerledikçe daha değişik sürprizleri de bizlere göstererek dallanıp budaklanıyordu ancak temel şu şekildeydi; amaçları uğruna kendini lider olmaya adamış olan birisi, oldukça fazla sayıda insanı, kendi inançlarına ve vaatlerine inandırarak tarafına çeker. Genelde din üzerine kurulu olan bu inançlar, ona inananlar ve inanmayanlar arasında sıcak savaşların başlamasına yol açar. 2002 yılına gelindiğinde Dünya 22 bölgeye ayrılır ve her bölge bu lidere karşı kendilerini korumak için havariler belirler. Kabus 22, 22. bölgenin başkenti olan İstanbul'da cereyan ediyor. Burayı korumakla görevli olan kişinin adı Demir'dir ve kendisi de oyunda yönetebileceğimiz karakterlerimizden bir tanesi. Hem çevrede terör estiren yaratıklara karşı, hem de kendilerine Madun denilen, insan ' yaratık karışımı bir canlı oluşuma karşı mücadele etmemiz gerekmektedir.

Kabus 22'de yönetebileceğimiz 3 karakter bulunuyor. Bunlardan Demir ve Ebru emniyet memurları ve onlarla oynadığımız bölümlerde aksiyonun yanında bulmaca çözme konusunda da bol bol uğraşacağız. Bir diğer karakterimiz olan İnzar ise, oyunun ilerleyen bölümlerinde karşımıza çıkacak ve onu da kontrol etme şansına sahip olacağız. Doğa üstü güçlere sahip olan İnzar ile, düşmanlarımıza çeşitli büyüler yapabileceğiz. Onu oynadığımız zamanlarda bulmaca namına herhangi bir şey olmayacak. Direkt aksiyona dalacağız ve yapabileceğimiz çeşitli combo'lar ile yaratık öldürmenin tadını çıkartabileceğiz.

Grafiksel olarak Kabus 22, ortalamanın üzerinde. Daha doğrusu bir gerilim / aksiyon için yeterli derecede grafikler içeriyor. Karakter animasyonları ve çevre detayları göze güzel gözüküyorlar. Bunun dışında, üzerinde işlem yapabileceğimiz ya da Inventory'mize alabileceğimiz tüm nesneler parlak olarak gözüküyorlar. İnzar'ın dövüşler sırasında gerçekleştirebildiği combo'lar göze güzel gözükecek biçimde anime edilmişler. Yalnız kamera açıları konusunun altını koyu koyu çizmek isterim. Gerçekten birçok önemli yabancı yapımdan bile daha harika biçimde kurgulanmış kamera açıları bulunuyor ve bu sayede kontrol konusunda hiçbir zorluk çekmiyor. İşlem yapabileceğimiz ya da hareket edebileceğimiz bölgelere göre mantıklı şekilde değişen kamera açıları bize son derece kolaylık sağlıyor ve bizden fazla fazla artı puan kazanıyorlar. Kontrol konusundaki bir diğer kolaylığı da tuş kombinasyonlarının azlığı sağlıyor, alışmak son derece basit ve bu konuda kimsenin sıkıntı çekeceğini zannetmiyoruz.
Yaratıklar İstanbul'da

Bize saldıracak olan birbirinden farklı yaratıklar olacak. Kimisi yerden aniden çıkıp saldıracak, kimisi havada uçarken üstümüze gelecek ya da bir şeyler fırlatacaklar. Hayalet şeklinde dolaşan yaratıklara da ayrıca dikkat etmek gerekecek. Bunların dışında zaman zaman karşılaşacağımız boss karakterler olacak, onları öldürmek daha çok vakit alacak ve stratejik düşünmemizi gerektirebilecekler. Kabus 22'deki bulmacalar da hafife alınacak türden değiller. Bazı bulmacalar üzerinde gerçekten düşünmemiz ya da uğraşmamız gereken zamanlar oldu. Yeri geldi kalemi kağıdı elimize aldık ve notlar alarak çözmeye çalıştık. Bulmacalar konusunda şöyle bir ipucu vermek gerekirse, dolaştığınız mekanları aklınıza çok iyi tutmaya çalışın ve haritanıza da sık sık başvurun. Belki de geride bırakmış olduğunuz bir materyal ya da es geçmiş olduğunuzu bir ipucu, bulunduğunuz yeri geçmenizi engelliyordur.

Inventory arayüzüne baktığınız zaman Resident Evil serisinden esinlenmeler göreceksiniz ancak bize bir sakıncası yok çünkü zaten formatı güzel olan bir konsepti burada değişik biçimde kullanmak pek de sakıncası olmayan bir durum. Rahatça işlemlerimizi yapabiliyoruz, yeri geldiği zaman birden fazla eşyayı birbirleriyle birleştirmemiz de gerekebiliyor.

Kabus 22'nin bize göre en vasat olan kısmını sesler teşkil ediyor. Karakterlerin sesleri ve olaylara tepkileri konusunda biraz daha çalışılabilirdi. Ayrıca yaratıkların sesleri de daha ürkütücü biçimde oyuna aktarılabilirdi. Aynı şeyleri silahlardan çıkan sesler konusunda da söyleyebiliriz. Ancak bu kadar kusur kadı kızında da olur diyerekten üzerinde çok da fazla durmuyoruz.

Belirli save noktaları var ve oyunumuzu buralara geldiğimiz zaman save edebiliyoruz. Çok önemli bulmacaları çözdükten sonra karşımıza çıkan bu noktalar bir nevi kurtarıcı görevini görüyor. Kullanabileceğimiz birbirinden farklı silahlarımız var, bunların çoğunu da Demir'le birlikte kullanabiliyoruz. Demir'le Ebru'nun konseptleri aynı olmasına rağmen, Demir ondan daha fazla silah kullanabiliyor. İnzar'ın ise silahlara pek fazla ihtiyacı çok. Yakın dövüşlerini ellerindeki tırmıklarla yapıyor ve ölümcül combo'larıyla düşmanlarının korkulu rüyası oluyor. Ayrıca İnzar'ın farklı bir Inventory'si var ve burada büyülerini görüp istediğimizi kullanabiliyoruz. Kendini iyileştirebildiği büyü zaten size, onunla oynadığınız bütün süre boyunca yetecektir.

O bizim Kabus'umuz

İstanbul'un çeşitli mekanlarını görebilmek mümkün. Kadıköy'den başlıyor ve ilerledikçe Kız Kulesine ve hatta oradan da gizli bir geçitle birlikte Yerebatan Sarayı'na geliyoruz. Buralarda dolaşmak ve buralarda farklı bulmacalarda ile uğraşmak bize farklı bir heyecan veriyor. Genel olarak bir özet geçtiğimiz zaman, Kabus 22 severek oynanılabilecek bir aksiyon / macera olarak karşımıza duruyor. Gerilim öğeleriyle de birleşmesiyle birlikte, Türk oyun yapım dünyasının neler yapabileceğini de gözler önüne rahatlıkla seriyor. Kabus 22, ortalamanın oldukça üzerinde, keyifle oynanabilecek bir yapım, içerisindeki bulmacaları gördükten sonra usta maceracılar da bizimle aynı fikirleri paylaşacaklardır. Son Işık Stüdyoları'nı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
22, kabus, kabus 22


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Kabus Görmek - Rüyada Kabus Görmek Açıklaması ve Yorumu - Kabus Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 1 20.03.20 16:42
Kabus 3 gün daha sürecek tualim Güncel Haberler Aktuel 1 10.09.09 10:40


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:42 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2