tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > OYUN > Online Oyunlar > Oyun İncelemeleri
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Oyun İncelemeleri Oyun İncelemeleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Oblivion Knights of the Nine
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
675

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.11.09, 15:57   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Oblivion Knights of the Nine

Oblivion Knights of the Nine

Bir eklentinin marifetleri nelerdir? Cevap arıyoruz



İyi oyunların genel özelliklerinden biri, kendini geliştirmesi yani eklenti ve mod yapımlarına izin vermesidir. Mesela bu konuda aklıma gelen ilk örnek Half Life ve Quake 3 Arena. İlk Half Life'ı iyice yalayıp yutmuşken, sadizm isminde ilginç bir mod'unu oynamıştım. İşin diğer güzel yanı sadece Multiplayer olarak değil, kendine has bir senaryo kısmı da vardı. Gerçi bildiğimiz türde bir mod da değildi. Gerçek anlamda psikopatlıktı. Bunun dışında ralli, futbol maçı yapmak gibi daha enteresanlarını da oynamıştım. Quake 3'te de karakterlerin birer yarış arabasına dönüştüğünü ve aralarında Deathmatch yaşadığına tanık olmuştum. Bunun dışında mı? Quake 1'den hatırlarım kendi haritalarımızı kendimiz yapmamız.

Bir yapımın grafikleri, oynanışı, sistem ihtiyacı, senaryosu, atmosferi ıvırı zıvırı iyi yönleri olmasına rağmen; artı bir özellik kendinin sürekli gelişmesine izin veriyorsa, tadında yenmez. Neverwinter Nights'ın ilki beni sabahlara kadar bilgisayar başında tutmuş, ender oyunlardan biridir. Ancak bunu yapan sadece kendi orijinal senaryosu değildi, oyuncuların yaptıkları ek görevler ve harika Multiplayer kısmıydı. Bilgisayarımda her daim yüklüdür, eskisi kadar sık olmasa da, arada sırada girer bir bakarım.

Savulun

Bethesda ve Elder Scrolls ekürisini artık duymayan kalmamıştır. Biri yapımcı, diğeri ise onun oyun serisi. Elder Scrolls'un son üyesi Oblivion, birçok sitede 2006'nın en iyi RPG'si olarak seçildi. Hatta sadece RPG olarak değil, yılın en iyi oyunu ödülü Oscar'ını bile kaptı. Gerek oyun yapısı olsun, gerek grafikleri, müzikleri tüm ayrıntılarıyla oyuncuları büyülemişti. Gerçi benim için Morrowind'teki özgürlük, Oblivion'da biraz daha kısıtlanmış hale gelmişti. Bu kendim için böyle, ama başkaları için değil. Konumuza geri dönersek bu şaheseri çoktan bitiren, yalayıp yutmuş olan, halen oynayan veya yeni başlayacaklarımız var. Böylesine bir klasik tabii ki, kendi başına gitmez. Herkes bir ek görev paketi beklerken, Oblivion kendinden öncekiler gibi eklentileri destekliyor ve ek görev paketi yerine eklentilerle şu ana kadar karşımızda durdu. Kah atımıza zırh taktırdık, kah yeni silahları dahil ettirdik. Şu ana kadar hep ucuz fiyatla üç beş eklenti Oblivion'a geldi. Ancak biz bunların tam tadına varamadan uçtular.

Nova? Süper Nova?

Güneşimiz 'Süper Nova' patlaması yapamayacak. Bunun nedeni olarak da, o denli büyük bir yıldız olmamasından kaynaklanıyor. Ancak yapacağı patlamanın da ufak olacağı anlamına gelmiyor. Knights of the Nine, aslında belirttiğim bu uç örnek gibi (Ne örnek ama). Bir ek görev paketi değil, oyunu değiştirecek çok önemli köklü değişiklikler veya yenilikler yapmıyor. Ancak şu ana kadar yayınlanan en büyük eklenti özelliğini taşıyor. Yani öncekilere göre daha büyük ve ekstrası daha fazla.

Knights of the Nine asıl oyuna bir adet ana görev ekliyor. Ancak bu görevi yapmak için zincir halkalarını resmen iç içe geçirmeniz lazım. Çünkü eklentiyle gelen Quest'i tamamlayabilmek için, ayrı ayrı başka parçaları yerine getireceksiniz.
Kutsal zırhın (Divine Crusader) parçalarını toplamak, zırhı giymek için önemli testten geçmek, size destek olacak adamları toplamak ve Boss yaratığı öldürmek. Yapacaklarımız bunlarla sınırlı, zor gibi gözükse de aslında son derece basit. Eğer Morrowind'i iyice yemişseniz, üstüne tatlı olarak Oblivion'u da katmışsanız, Knights of the Nine size oldukça kolay gelecektir.

Yaşasın kötülük

Kutsal zırhı giymek, adam toplayıp Umaril'e (Boss yaratık) dalmak için, ne yazık ki iyi olmanız lazım. Eğer karakteriniz kötüyse direk olarak eklentinin görevlerine dalamıyoruz. Bunun için biraz aydınlığa kavuşup, ışık yolunu bulmamız lazım. Bunu yaparken de, bizleri eksilere düşüren rezalet puanlarını üstümüzden silkelememiz gerek. Tabii ki, bu dediğim ufak tefek iki iyilikle değişmeyecek, gene de karar size kalmış. Şahsen ben saf ve çocuk ruhlu diğer karakterimle devam edip, Knights of the Nine'da mücadele ettim. Gene de kötü olan ana karakterimden de asla vazgeçmem.

İyilik meleği karakterinizle eklentide seyir ederken, karşınıza kimlik kontrolü için Auroran çıkacaktır. Kendisi kimdir derseniz, Oblivion'nun iç güvenlikten sorumlu yeni timi, kısaca eklentiyle gelen yeni düşmanımız. Auroran'ların defansı iyi ancak korkmayın, eğer karakteriniz yeteri kadar sağlamsa pek bir icraatları yok. Kolayca boylarının ölçüsünü alabilirsiniz.

Soul

Eklentide bir takım 'Holy Souls' (Soul denilince aklıma hep 'Doom 3' ve 'Soul Cube' geliyor nedense) yani Türkçe mealiyle Kutsal Ruhlar var. Bu ruhlar toplamda dokuz adet ve bunların her biri ölmüş farklı soylu şövalyelere ait. Kutsal zırhı giyebilmek için bu dokuz ruhla çarpışmamız gerekecek. İşte en başta belirttiğim önemli sınav da buydu. Eklentinin adı da buradan geliyor. Adam toplama, adam toplama diye bastırıyorum. Aslında bu yeni bir grup veya topluluk olarak nitelendirilebilir. Çünkü yanımızda 'Knight' sınıfından adamlar olacak. Bunlar bize Boss yaratığı öldürmemiz için yardımcı olacaklar. Gerçekten oldukça yardım ediyorlar. Zaten tek tabanca takılmak da zevkli olmuyor.

Adamlarımız yanımızda, cillop gibi zırhı da giymişiz şimdi ormana gidip ağaç kesme vakti diyemeyiz. Çünkü kesmemiz gereken büyükçe bir yaratığın kendisi. Büyükçe dediğime bakmayın siz oldukça şirin bir şey. Umaril isimli dostumuzun hatırını kırmayarak kahvesini içmemiz gerekiyor. Kesin olan bir nokta var o da; Umaril'in daha önce karşılaştıklarınıza göre çok daha güçlü olmaması. Gerçi can yakıyor, ancak yanınızdakiler sağ olsun, onu iyi oyalıyorlar. Biraz vur kaç, parçala ve bölmeyle işini rahatlıkla bitirebilirsiniz.

Son nokta konur

Knights of the Nine'nın teknik yönden herhangi bir ekstrası yok. Oblivion'u nasıl bıraktıysanız, aynı şekilde karşınızda olacak. İşi sonuca bağlamak gerekirse, adı üzerinde eklenti, bir ek görev paketi değil. Köklü değişiklikler yok, yine de Oblivion'a bir kere daha dalmak için bir mazeret sayılabilir. Eğer Elder Scrolls'un son üyesini sevdiyseniz ve bir kere daha oynamak isterseniz, Knights of the Nine'ı deneyin, pişman olmazsınız.
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
knights, oblivion, oblivion knights of the nine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords Mavi Lord Oyun Hileleri 0 22.11.09 01:34
Star Wars: Knights of the Old Republic Oyun Hilesi Mavi Lord Oyun Hileleri 0 22.11.09 01:33
Knights of Honor Mavi Lord Oyun İncelemeleri 0 20.11.09 15:51


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:17 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2