tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > OYUN > Online Oyunlar > Oyun İncelemeleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Oyun İncelemeleri Oyun İncelemeleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Serious Sam II
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1193

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.11.09, 17:37   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Serious Sam II

Serious Sam II
Serious Sam II Firmanın çıkardığı ilk oyun olan, Serious Sam: First Encounter çok başarılı olmuştu. Zamanın FPS'lerinden çok farklı bir yapısı olan oyun, size sınırsız aksiyon vaadediyordu ve bunu da fazlasıyla başarıyordu. Oyunda yapacağınız tek şey üzerinize doğru gelen saçma canavarları öldürmekti. Oyun birçok kişi tarafından yılın oyunu seçildi, ödüller aldı ve kendi halinde vasat bir firma olan firmasını zengin etti.


Daha sonra 2002 yılında serinin 2. oyunu Second Encounter piyasaya sürüldü. Bu oyunun ilk oyundan tek farkı biraz daha makyajlanmış olmasıydı. Yeni silahlar, yeni mekânlar, yeni abudik canavarlar eklenmişti. Ancak bu oyun SS severleri pek tatmin edemedi, ve bu yüzden bir çok kişi tarafından eleştirildi.

CroTeam SS: 2 için oldukça iddialı idi. Yeni oyunda çok iyi bir grafik motoru, araç kullanabilme özelliği, yeni silah canavar ve mekânlar söyleniyordu. CroTeam sözünü tuttu ve tüm bunları oyuna gerçekten çok iyi bir şekilde ekledi ve biz oyunculara sundu.

Oyunun senaryosu' Hmm şey' Oyunun herhangi bir senaryosu yok, ya da en azından ben göremedim. Oyundaki tek amacınız üstünüze doğru gelen abidik gubidik canavarları öldürmek.

Kontroller konusunda anlatılacak fazla bir şey göremedim. Bu bir FPS oyunu ve FPS'lerin değişilmez özelliği W,S,D,A dörtlüsü en büyük yardımcımız. Mouse ve klavyede pek sorun yaşamıyoruz. Araç kullandığımız bölümlerde kontroller zorlaşsa da kısa sürede alışabiliyoruz.

Oyunun grafikleri, gerçekten çok harika, çevresel detaylar iyi düşünülmüş ve tasarlanmış. Karakter modellemeleri, patlama modellemeleri çok güzel. Kısaca oyun boyunca sizi bir görsel şölen bekliyor. Oyunun grafikleri doğal olarak kusursuz değil tabiî ki. Hasar modellemeleri ilk başlarda iyi gözükse de sonradan kendini tekrar etmeye başlıyor. Oyunun başlarında ağaçların kutuların parçalanması güzel gözükse de oyunda ilerledikçe bunların tekrarlandığını görebiliyoruz. Lazerli silahların lazerlerinin karşıya yansımaması oyunun eksilerinden.

Oyunda fizik motoruna gerçekten çok özen gösterilmiş. Nesneler boyutuna, şekline ve ağırlığına fizik kurallarına uygun olarak hareket ediyor ve parçalanıyor. Half Life 2'deki kadar detaylı olmasa da hoş olmuş. Kısaca bir önceki oyuna göre fizik motoru iyileştirilmiş.

Animasyonlar ise başarılı olmuş. Oyun TPS kamerasına geçtiğinde karakterimizin sopa yutmuş gibi yürümesini saymazsak...

Videolar süper olmuş. Bu videolar oyunun grafik motoru haricinde özenerek yapılmış ve çok güzel görünüyorlar. Videolar genellikle bölüm sonlarında size gösteriliyor. Oyunda en sevdiğim şeylerden birisi de videolar oldu.

Karakter seslendirmeleri iyi yapılmış, silah sesleri ve çevresel sesler oldukça hoşlar. Ortada gezinen kabine halkının sesi ise gerçekten çok komik yapılmış. Ancak seslerde bazı hatalar var, bunlar ilerleyen günlerde çıkartılacak bir yama ile çözülecektir sanıyorum.


Müzikler gaz parçalardan oluşturulmuş. Bu müzikler sizi bir anda aksiyona sokuyor. Aksiyon bittiğinde yavaş parçalar girerek sizi dinlendiriyor. Müziklere gerçekten çok özen gösterilmiş. Oyun boyunca müzikler sizi sıkmıyor, aksine oyunla bütünleşmenizi sağlıyor.

Serious Sam 2 gerçekten çok hoş bir oyun olmuş. Grafik konusunda ve sesler konusunda en az diğer popüler rakipleri kadar başarılı olduğunu söyleyebilirim. Ancak 'Yok arkadaşım üstüme doğru koşan kafasız boksörleri öldürmek bana göre değil benden uzak dursun!'derseniz bu oyun size göre dünyanın en kötü oyunu, ama benim gibi saf aksiyon ve FPS hastası iseniz kaçırmamanız gereken bir oyun. Sanıyorum başka bir oyuna bu konusuzluk ve saf aksiyon bu kadar yakışamaz. Oyunu size şiddetle tavsiye ediyorum. Daha önceki SS serilerini oynayanlar zaten bu yazıyı okumadan oyunu almışlardır, ama daha önce hiç SS oynamadıysanız çok şey kaçırdınız demektir.Serious Sam II
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ii, sam, serious, serious sam ii


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:17 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2