![]() |
Frambuazlı Tart Frambuazlı Tart MALZEMELER 1 Paket Pandispanya Hamuru 250 gr. Un (1+2/3 Su Bardağı) 100 gr. Toz Şeker (1/2 Su Bardağı) Tuz 150 gr. Margarin 1 Adet Yumurta Sarısı 200 gr. Süt Kreması 2 Paket Vanilya 1 Adet Portakalın Kabuğu (Rendelenmiş) 500 gr. Frambuaz (Dondurulmuş) Pudra Şekeri HAZIRLANIŞI Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp tepsiye dökün, 175° ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Unu şeker, bir tutam tuz, yumurta sarısı, 1-2 yemek kaşığı soğuk su ile birlikte bir kaseye döküp üzerine parça parça kestiğiniz yağı koyun. Bütün malzemeyi elinizle karıştırın. Hamurun kutular şeklinde ayrılmasını sağlayın. Süt kremasını, vanilya ve portakal kabuğu rendesi ile karıştırıp yarı pişmiş hamurun üzerine sürün. Üstüne önce frambuazları, sonra hazırladıgınız hamur kırıntılarını serpin. Sıcak fırının üstten 2. rafında rafında 30 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakıp üzerine pudra şekeri serpiştirin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:12 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2