tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Pastalar ve Börekler (http://www.tualimforum.com/pastalar-ve-borekler/)
-   -   Milföylü Torpil Pasta Tarifi (http://www.tualimforum.com/pastalar-ve-borekler/130424-milfoylu-torpil-pasta-tarifi.html)

Berfin 23.07.13 23:07

Milföylü Torpil Pasta Tarifi
 
Milföylü Torpil Pasta Tarifi



Malzemeler

altı- sekiz adet milföy hamuru (tek parça)
on-onbeş adet dondurma külahı
yağlı kağıt

krema için;

dört su bardağı süt
üç yemek kaşığı un
bir buçuk yemek kaşığı nişasta
sekiz yemek kaşığı şeker
bir paket vanilya
bir yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

üzeri için;

pudra şekeri
toz antep fıstığı

Milföylü Torpil Pasta Tarifi Hazırlanışı

İlk olarak dondurma külahlarının etrafını yağlı kağıtlarla sarıp, kalıplarımızı hazırlıyoruz. Milföy hamurlarımızı ikiye ayırmadan uzunlamasına oklava ve un yardımıyla açıyoruz. Açtıktan sonra bıçakla beş uzun parçaya bölüyoruz. Böldüğümüz her parçayı külahların alt kısmından sarmaya başlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize sıralayıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyuyoruz. Onlar pişerken kremasını hazırlamaya geçiyoruz. Kreması için tereyağı ve vanilya dışındaki tüm malzemeleri tencereye koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getiriyoruz. Ocağı kapamaya yakın tereyağı ve vanilyayı ekleyip 1-2 dk karıştırdıktan sonra kapatıyoruz. Ara ara karıştırarak kremamızı soğumaya bırakıyoruz. Külahlarımız pembeleşince fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz. Soğuyan külahlarımızı kalıplardan çıkartıp kremayla içini dolduruyoruz. Sonra ağız kısmını toz antep fıstığıyla süsleyip bardak içine ( dökülmemesi için) koyuyoruz, soğuması için 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Torpil pastamız servis için hazırdır, servis yaparken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.


Afiyet olsun.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:43 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2